Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Να στείλουμε μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς

Μίλησε για το παλιό γνωστό παιχνίδι της αντιπολίτευσης να κατασκευάζει μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς. "Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για εμένα, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη", σημείωσε. Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Να στείλουμε μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς

Το επετειακό έμβλημα της ΝΔ με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. «Θα μας συντροφεύει από εδώ και πέρα, με σήμα τον δοξασμένο τίτλο της ΝΔ, τον αριθμό 50 και στην κορυφή τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

«Πέντε χρόνια μετά τα πάντα στη χώρα μας είναι διαφορετικά και πολύ καλύτερα», τόνισε και έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων. «Η Ελλάδα το 2024 εμφανίζει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και μονοψήφιο ποσοστό ανεργίας. Ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί τρεις φορές και τον επόμενο μήνα θα ξεπεράσει για τα καλά τα 800 ευρώ. Στο τέλος της τετραετίας έχω θέσει ως στόχο κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ».

Στη νέα κυβερνητική θητεία, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, «οι στόχοι μας είναι και πάλι δύσκολοι και καθόλου αυτονόητοι. Τρεις βασικές προτεραιότητές μας είναι η αξιοπρεπής υγείας, η σύγχρονη παιδεία και το ψηφιακό κράτος. Τίποτα δε μπορεί να γίνει χωρίς μεταρρυθμίσεις».

Για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός είπε: «Υψώνουμε διπλό ανάχωμα στη ακρίβεια, ενισχύουμε το εισόδημα σε σταθερή βάση, αλλά και με στοχευμένα μέτρα απαντάμε στο διεθνές φαινόμενο της ακρίβειας που επιτείνεται. Ως παράδειγμα, εξελίσσεται η νέα μας παρέμβαση με 4.000 καθημερινής χρήσης προϊόντα να έχουν χαμηλότερες τιμές. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι, εξαιτίας του υψηλού παγκόσμιου πληθωρισμού, θα βγάλουν υπερκέρδη στην πλάτη των καταναλωτών είναι βαθιά γελασμένοι. Έχουν ήδη επιβληθεί 16 εκατ. ευρώ πρόστιμα. Δεν ισχυρίζομαι ότι δίνουμε οριστική λύση σε ένα σύνθετο πρόβλημα, όμως παλεύουμε, είμαστε πάνω από το πρόβλημα, αντιδρούμε».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την περίπτωση να λειτουργήσει εδώ παράρτημα του πανεπιστημίου που σπούδασε ο αρχηγός του. Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ αμήχανο, αλλάζει συνέχεια θέσεις μπερδεύοντας ακόμα και τους ψηφοφόρους του, πράσινο το ήξεραν αλλά ξεθυμασμένο κόκκινο το βλέπουν να βάφεται. Δεν μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί να είμαστε οι μόνοι στον κόσμο στην Κούβα με κρατική μόνο γνώση. Γιατί να μην υπάρχει η ελευθερία της επιλογής;».

Στην υγεία, όπως είπε ο πρωθυπουργός, «τα λόγια δεν αρκούν, όμως οι προσπάθειες είναι μεγάλες και κάτι αλλάζει».

Αξίες της Ευρώπης

Οι ευρωκάλπες, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «πρέπει να αναδείξουν την πολιτική δύναμη που θέλουν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη. Ποιο είναι το κόμμα που πιστεύει διαχρονικά στις αξίες της Ευρώπης; Οι πολίτες ψηφίζουν για το μέλλον. Ποιο είναι το κόμμα εκείνο που θα διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της πατρίδας στις Βρυξέλλες; Είναι ανάγκη να στείλουμε ένα μήνυμα σε αυτούς που επιμένουν και σήμερα να διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Δεν δίστασαν να ζητήσουν τη διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Το ψήφισμα που επικαλούνται, ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα κυβερνά δήθεν μια χούντα, ότι η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί και ότι ο τύπος φιμώνεται. Το παλιό παιχνίδι της αντιπολίτευσης, να κατασκευάζει μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς. Αναφέρονται στο κράτος δικαίου όταν πρώτος ο κ. Τσίπρας ομολογεί πως ήταν λάθος η στοχοποίηση των αντιπάλων του στην υπόθεση της Νοβάρτις, αλλά και σε αυτή με τις τηλεοπτικές άδειες».

Ιδιαίτερη αναφορά ο πρωθυπουργός έκανε στον Στέφανο Κασσελάκη: «Ο νέος αρχηγός τους έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι και δεν συμφωνεί σε όλα με τον παλιό. Ίσως έχει να σηκώσει τον δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται για τα οικονομικά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται αν έχει εταιρείες στο εξωτερικό, κάτι που απαγορεύει ρητά η διάταξη που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, απαντά λέγοντας ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Όμως στο μεταξύ οι εταιρείες αυτές δανείζουν το κόμμα τους. Μια τέτοια παράταξη ούτε το κράτος δικαίου ούτε το ηθικό πλεονέκτημα μπορεί να κάνει σημαίες της».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «καθώς θα βαδίσουμε προς τις εκλογές, οι αντίπαλοί μας θα αντικαθιστούν όλο και περισσότερο το έλλειμά τους σε πολιτικές θέσεις, σε τέτοιου είδους επιθέσεις. Θα έχουμε και τώρα μετωπική αντιπαράθεση. Θα αντιπαρατεθεί η ΝΔ της ανάπτυξης και μια αντιπολίτευση όμηρος του χθες. Η χώρα θα κληθεί να στείλει ένα μήνυμα σταθερότητας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συνέχεια στην πρόοδο εντός των συνόρων, όμως οφείλει να είναι παρούσα και έξω από αυτά. Οι κάλπες των ευρωεκλογών δεν προσφέρονται για αδράνεια. Μπορεί να κλονίσει κατακτήσεις που μπορεί να θεωρούνται δεδομένες».

Παράλληλα, αναφερόμενος στα δεξιά κόμματα που φαίνεται να έχουν ανεβασμένα ποσοστά, μίλησε και για «κομματίδια που βλέπουν τις Ευρωεκλογές ως μεγεθυντικό φακό για το ανάστημά τους. Κρύβουν τον αντιευρωπαϊσμό τους κάτω από δήθεν εθνικά συνθήματα. Ο ψευτοπατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του απατεώνα».

Για τη συνάντησή του με τους αγρότες, ανέφερε ότι «εξετάσαμε άμεσα ζητήματα αποζημιώσεων και τις μακροπρόθεσμες προτάσεις για την ανάταξη του Θεσσαλικού κάμπου. Ξέρουν καλά οι αγρότες μας τι μπορούμε να κάνουμε και τι δεν μπορούμε. Και ότι αυτή η κυβέρνηση ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό τους».

Με αφορμή τα επεισόδια στη συμπρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν είναι εικόνα της Θεσσαλονίκης μας εκείνη που φάνηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Αλίμονο αν στις μέρες μας δεν μπορεί κάποιος να σκέφτεται διαφορετικά ή να είναι διαφορετικός».

Σημείωσε δε ότι «έχουμε πολύ πιο ισχυρούς αντιπάλους, την ίδια την πραγματικότητα και την αδιαφορία, την χαλαρή ψήφο. Αν συμβεί αυτό, μπορεί να ξυπνήσουμε αντιμέτωποι με νέα δεσμά. Το κοντέρ μηδενίζεται. Κάθε κάλπη όταν ανοίγει, είναι άδεια. Οι κάλπες δεν προσφέρονται για αδράνεια».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία Μητσοτάκη

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη να μιλήσει στο προσυνέδριο της ΝΔ, την ώρα που στην Αθήνα η κυβερνητική πλειοψηφία κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες την εξεταστική επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Δεν βρήκε καν δυο λόγια να αρθρώσει για αυτό το θέμα, που αποτελεί τον βασικό λόγο για το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου κατά της χώρας μας. Τον πονάει τον κ. Μητσοτάκη αυτό το ψήφισμα, τον πονάνε οι 330 ψήφοι της προοδευτικής Ευρώπης. Αλλά αντί να βάλει μυαλό και να αλλάξει τακτική, ανοίγοντας το δρόμο για πραγματική διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, επιμένει στη συγκάλυψη. Το ίδιο έκανε και στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν μας εκπλήσσει, ως προς αυτό.

Το μόνο που μας εκπλήσσει είναι το θράσος του σε ό,τι αφορά στη νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Ασυνήθιστος, προφανώς, στην πορεία αυτοδημιούργητων ανθρώπων που φορολογούνται κανονικά και είναι σε θέση να αποδείξουν πώς αποκτούν νόμιμα και διαφανώς την περιουσία τους, καταφεύγει στη μέθοδο που γνωρίζει καλά από οικογενειακή παράδοση: τη σπίλωση του πολιτικού του αντιπάλου! Μέθοδος, που θεωρεί ότι, μπορεί να τον βοηθήσει να συσπειρώσει το κομματικό του κοινό, που αρχίζει να του γυρίζει την πλάτη, απογοητευμένο από την ακρίβεια, το κουκούλωμα ενός εγκλήματος και την αλαζονεία της εξουσίας.

Είναι αποκαλυπτικό, πάντως, το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ του 2016 που απαγόρευε σε πολιτικά πρόσωπα να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό, έγινε για να τον πλήξει προσωπικά.

Είτε αναφέρεται στην εταιρεία SCI Personal Ventures, ιδιοκτήτρια του περίφημου ακινήτου του Βολταίρου την οποία απέκρυπτε επι σειρά ετών από το πόθεν έσχες του. Είτε έχει συνηθίσει η Βουλή να νομοθετεί για τον ίδιο και τους φίλους του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως όλοι οι ομογενείς υποψήφιοι, προφανώς διατηρούσε και δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Νόμιμα, φορολογημένα και διαφανή. Κανένας νόμος δεν λέει ότι για να θέσει κανείς υποψηφιότητα πρέπει πρώτα να πουλήσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Αυτό, όπως στοιχειωδώς μπορεί να αντιληφθεί οποιοσδήποτε, θα έφερνε τους ομογενείς υποψηφίους σε δυσμενή θέση και θα ήταν αντίθετο με την αρχή της ισότητας.

Προς ενημέρωση του κ. Μητσοτάκη: ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα υποβάλει κανονικά δήλωση πόθεν έσχες, όπως απαιτεί ο νόμος, τον οποίον ασφαλώς και θα σεβαστεί. Ας μην ανησυχεί, λοιπόν! Ή μάλλον δικαίως ανησυχεί: Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο και τίποτα ατιμώρητο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v