Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Κασσελάκη… «α, ρε Γκρίνμπεργκ» για την εταιρεία στις ΗΠΑ

Πώς σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του τον επικοινωνιακό πόλεμο για την επιχειρηματική δραστηριότητα «πριν» μπει στην πολιτική. Σφικτό πρόγραμμα διμήνου πριν και μετά τη στρατιωτική θητεία του κ. Κασσελακη.

ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Κασσελάκη… «α, ρε Γκρίνμπεργκ» για την εταιρεία στις ΗΠΑ

“Ο Στέφανος Κασσελάκης θα πουλήσει την εταιρεία του στον προβλεπόμενο χρόνο, εφόσον ο νόμος του 2016 ορίζει πως και οι εξωκοινοβουλευτικοί αρχηγοί κομμάτων οφείλουν να μην έχουν μετοχές στην αλλοδαπή”.

Με αυτή την απάντηση συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται στο θέμα “που έχει κάνει μείζον η κυβέρνηση και, προσωπικά, ο κ. Μητσοτάκης”.

Εξηγούν δε, πως κάποιες κυβερνητικές διαρροές δημιουργούν σύγχυση ανάμεσα στις “offshore εταιρείες σε φορολογικους παραδείσους” και στις “εταιρείες στην αλλοδαπή που φορολογούνται κανονικά" επιχειρώντας να τις συμψηφίσουν επικοινωνιακά και να γκριζάρουν την εικόνα του κ.Κασσελάκη.

Επισημαίνουν επίσης ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “ουδέποτε έκρυψε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Αμερική” (“κάθε άλλο”, λένε) και προσθέτουν με νόημα: “είναι διαφορετικό να πλουτίζεις στην πολιτική από το να έχεις επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα πριν μπεις στην πολιτική”.

Σ΄ αυτό το πνεύμα κινήθηκε και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη:

-“Το μόνο που μας εκπλήσσει είναι το θράσος του σε ό,τι αφορά στη νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Ασυνήθιστος, προφανώς, στην πορεία αυτοδημιούργητων ανθρώπων που φορολογούνται κανονικά και είναι σε θέση να αποδείξουν πώς αποκτούν νόμιμα και διαφανώς την περιουσία τους, καταφεύγει στη μέθοδο που γνωρίζει καλά από οικογενειακή παράδοση: τη σπίλωση του πολιτικού του αντιπάλου. Μέθοδος, που θεωρεί ότι, μπορεί να τον βοηθήσει να συσπειρώσει το κομματικό του κοινό, που αρχίζει να του γυρίζει την πλάτη, απογοητευμένο από την ακρίβεια, το κουκούλωμα ενός εγκλήματος και την αλαζονεία της εξουσίας.

-Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί πως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ του 2016 που απαγόρευε σε πολιτικά πρόσωπα να έχουν εταιρείες στο εξωτερικό, έγινε για να τον πλήξει προσωπικά. Είτε αναφέρεται στην εταιρεία SCI Personal Ventures, ιδιοκτήτρια του περίφημου ακινήτου του Βολταίρου την οποία απέκρυπτε επί σειρά ετών από το πόθεν έσχες του. Είτε έχει συνηθίσει η Βουλή να νομοθετεί για τον ίδιο και τους φίλους του”.

«Α, ρε Γκρίνμπεργκ…»

Με δηκτικό τρόπο απάντησε ο ίδιος ο κ. Κασσελακης στον πρωθυπουργό: “Μπα; Ασχολείται μαζί μου ο κ. Κυριάκος τώρα; Βλέπει κυλιόμενες που παίρνουμε τα πάνω μας και φοβάται; Α ρε Γκρίνμπερκ. Τα εκατομμύρια του Γκρίνμπερκ πάνε χαμένα… Όλοι ξέρουν ότι έχω βγάλει τα χρήματα μου νόμιμα, στην Αμερική, απέναντι στα τζάκια εδώ πέρα”.

Η αναφορά στον επικοινωνιολόγο του πρωθυπουργού Σταν Γκρίμπεργκ οφείλεται σε δημοσιεύματα που τον έφεραν να προειδοποιεί τον κ. Μητσοτάκη “να μην υποτιμά τον Κασσελάκη” διότι, μεταξύ άλλων, έχει καλό πέρασμα σε κοινά που περνούν κάτω από τα ραντάρ των δημοσκοπήσεων, ενώ και οι τελευταίες μετρήσεις αρχίζουν να αποτυπώνουν μικρή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντήσεις “για όλα” θα δώσει ο κ. Κασσελάκης αύριο το βράδυ, σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει σε τηλεοπτικό κανάλι (στο Mega).

Το πρώτο briefing μετά από… πέντε χρόνια

Με φόντο τα παραπάνω, η Κουμουνδούρου οργανώνει πυρετωδώς τα επόμενα βήματα του κόμματος, ώστε να καλυφθεί χωρίς πρόβλημα το 20μερο κενό λόγω στράτευσης του κ. Κασσελάκη. (σ.σ. παρουσιάζεται την Παρασκευή στην Σπάρτη).

Στο πρώτο briefing που έκανε χθες η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά (και… το πρώτο briefing γενικώς από εκπρόσωπο του κόμματος μετά το 2019), παρουσιάσθηκε το σφικτό πρόγραμμα του επόμενου μήνα - πλην απροόπτου, φυσικά.

  • Απόψε παρουσιάζεται σε εκδήλωση η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό (επιχειρήσεις-φυσικά πρόσωπα) και την ακρίβεια.
  • Την Πέμπτη, σε άλλη εκδήλωση, ο κ. Κασσελάκης θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κόμματος, ανοίγοντας την καμπάνια για τις ευρωεκλογές.
  • Στις 17 Μαρτίου θα κλείσει η πλατφόρμα ενδιαφέροντος για υποψηφιότητες στις ευρωεκλογές, ώστε να γίνουν οι προκριματικές εκλογές για την κατάρτιση της λίστας. Σύμφωνα με την απόφαση, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα ανακηρυχθούν στα μέσα Απριλίου.
  • Θα γίνουν άλλα τέσσερα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, δύο τον Απρίλιο (Δυτική Ελλάδα και Κρήτη) και δύο τον Μάιο (Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη).
  • Με την επιστροφή του κ. Κασσελάκη από το στρατό, σχεδιάζεται να γίνει μία μεγάλη πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα και άλλες τέσσερις στην υπόλοιπη Αττική.

Στο διάστημα της απουσίας του στο στρατό θα συνεδριάσει η Κ.Ο. (υπό τον Σωκράτη Φάμελλο), ενώ το Εκτελεστικό Γραφείο θα συγκαλείται κανονικά από την γραμματέα, Ράνια Σβίγκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v