Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στ. Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος του 2016 για τις εταιρίες στην αλλοδαπή

Έχω μεταβιβάσει τις μετοχές μου, θα δώσω εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη αν κληθώ, δήλωσε στο Mega. Συναντήθηκα (πάλι) με τον Αλ. Τσίπρα και «όλα καλά». Δεν υπάρχει «ούτε μία περίπτωση να ρίξω τη χώρα στα βράχια».

Στ. Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος του 2016 για τις εταιρίες στην αλλοδαπή

Τη διαβεβαίωση ότι έχει μεταβιβάσει τις εταιρείες που διέθετε στην Αμερική έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως εάν κληθεί από τη Δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις θα το κάνει.

Παράλληλα όμως πρόσθεσε, μιλώντας στο Mega, πως ήταν λάθος ο νόμος που ψηφίσθηκε το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον οποίον απαγορεύεται σε πολιτικό να διατηρεί εταιρεία στην αλλοδαπή (σ.σ. εταιρεία που φορολογείται, όχι off shore σε “φορολογικό παράδεισο”).

“Ο νόμος του 2016 έγινε για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί μαύρα χρήματα έξω, όχι για να αναγκάζονται οι απόδημοι να φέρνουν άσπρα μέσα”, είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας υπονοούμενα για την περιουσιακή κατάσταση και το “πόθεν” του κ.Μητσοτάκη.

Πρόσθεσε επίσης ότι θα δώσει στη Δικαιοσύνη, εάν κληθεί, τη δανειακή σύμβαση μεταξύ εταιρείας του (Osios) και των εταιρειών των κομματικών μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνήψε τον Δεκέμβριο για να πληρωθούν δώρα και μισθοί των εργαζομένων.

Στις πιεστικές ερωτήσεις για την αυτοκριτική που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την διαχείριση των υποθέσεων Novartis και τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Κασσελάκης απάντησε “ρωτήστε τον ίδιον”, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης του. "Τα 37 δισ ευρώ που άφησε στο δημόσιο ταμείο η κυβένρηση του Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύουν τη χρηστή διοίκηση που έκανε”, τόνισε.

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι συναντήθηκε με τον κ.Τσίπρας (και) μετά το συνέδριο του κόμματος και “όλα καλά”.
Επέστρεψε δε, τις ερωτήσεις περί της αυτοκριτικής Τσίπρα, επισημαίνοντας τις τηλεφωνικές υποκλοπές (“τόσους μήνες βρίσκεται στον Άρειο Πάγο η υπόθεση”) και το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εναντίον της κυβέρνησης για το κράτος δικαίου, την ελευθερία του Τύπου κλπ.

Αναφερόμενος στις προτάσεις που παρουσίασε χθες για τη φορολογία και την ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι “σε αντίθεση με τους Μητσοτάκη και Χατζηδάκη εγώ έχω επιχειρήσει και ξέρω από προϋπολογισμούς” και απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: “δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω την Ελλάδα στα βράχια”.

Τόνισε με έμφαση ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από ελαφρύνσεις, κυρίως στους έμμεσους φόρους, ενώ ανέδειξε το άδικο μέτρο που ισχύει σήμερα: η μισθωτή εργασία να φορολογείται με τεράστιους συντελεστές και την ίδια ώρα τα μερίσματα με πολύ μικρούς συντελεστές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v