Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται ο Ο. Ηλιόπουλος, αναλαμβάνει η Π. Τσαπανίδου

Λόγω «φόρτου εργασίας» στο Χάρβαρντ η παραίτηση από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας, φέρεται να μετακινείται στο “Ινστιτούτο Πουλαντζάς”. Τη θέση αναλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα Πόπη Τσαπανίδου.

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται ο Ο. Ηλιόπουλος, αναλαμβάνει η Π. Τσαπανίδου
Οθωνας Ηλιόπουλος, καθηγητής Ιατρικής του Harvard και ερευνητής

H πληροφορία ότι ο Όθων Ηλιόπουλος παραιτείται οσονούπω από βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ “τρέχει” από το πρωί και πιθανότατα θα επιβεβαιωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Η νεότερη πληροφορία από πρόσωπα που γνωρίζουν τις συζητήσεις είναι πως, σε μία τέτοια εξέλιξη, ο κ. Ηλιόπουλος θα αναλάβει επικεφαλής του “Ινστιτούτου Πουλατζάς” το οποίο ανήκει στα ερευνητικά-επιστημονικά “εργαλεία” του ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζεται επισήμως από την κρατική επιχορήγηση.

Μετά την επίσημη παραίτηση του βουλευτή, δηλαδή αφού σταλεί στον Πρόεδρο της Βουλής η σχετική επιστολή του, θα κληθεί να ορκιστεί στη θέση του η Πόπη Τσαπανίδου, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, τέταρτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και, άρα, πρώτη επιλαχούσα.

Το ενδεχόμενο να παραιτηθούν όλοι οι επιλαχόντες για να αναλάβει βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης (σ.σ. ήταν ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας) έχει αποκλειστεί, καθώς η κατέχουσα την 8η θέση, Ζωρζέττα Λάλη, έκανε γνωστό ότι επιθυμεί να παραλάβει την έδρα.

Ο κ.Ηλιόπουλος είχε φωτογραφίσει την παραίτηση του τις προηγούμενες ημέρες, μιλώντας για "φόρτο εργασίας” στο Χάρβαρντ, όπου είναι καθηγητής Ογκολογίας, καθώς “τρέχει” σημαντικές έρευνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v