Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Συστήνουμε στον κ. Κασσελάκη να είναι προσεκτικός όταν εξαπολύει συκοφαντίες

«Φωνάζει ο κλέφτης για να ακούει ο νοικοκύρης. Ο κ. Κασσελάκης έχει δώσει δέκα διαφορετικές απαντήσεις σε αυτά που οφείλει να γνωρίσει στους πολίτες και συκοφαντεί τον πρωθυπουργό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για την υπόθεση του Κολωνού και την εισαγγελική πρόταση.

Μαρινάκης: Συστήνουμε στον κ. Κασσελάκη να είναι προσεκτικός όταν εξαπολύει συκοφαντίες

Σφοδρά πυρά εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξή του στο Mega, εκτόξευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Θα κάνουμε αναλυτική κοστολόγηση των προτάσεων του κ. Κασσελάκη. Δεν μας αρέσουν τα λόγια του αέρα, με τα οποία άλλωστε η χώρα έχει πληγωθεί πολύ. Με μια πρόχειρη κοστολόγηση, μιλάμε για ένα ακόμα πιο κακοστημένο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Ο κ. Κασσελάκης παίρνει τη σκυτάλη απ’ τον κ. Τσίπρα και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Οι πολίτες απαντούν ‘ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε’».

Αναφορικά με τα 40 σπίτια που κατήγγειλε ότι διαθέτει ο κ. Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Φωνάζει ο κλέφτης για να ακούει ο νοικοκύρης. Ο κ. Κασσελάκης έχει δώσει δέκα διαφορετικές απαντήσεις σε αυτά που οφείλει να γνωρίσει στους πολίτες, δεν απαντάει στα κρίσιμα ερωτήματα, συκοφαντεί τον πρωθυπουργό που κάνει 20 χρόνια τώρα τις αντίστοιχες δηλώσεις και ελέγχεται ετησίως και για το πόθεν και για το έσχες. Μάλιστα ελέγχεται επί διαφόρων κυβερνήσεων. Δεν έχει βρεθεί το παραμικρό, αυτά που λέει ο κ. Κασσελάκης είναι συκοφαντικά, του συστήνουμε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν εξαπολύει συκοφαντίες. Είναι χυδαία ψέματα τα 40 σπίτια που δήθεν έχει ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει δουλέψει 10 χρόνια προτού μπει στην πολιτική, δεν είναι ανεπάγγελτος. Αν νομίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ήρθε να υβρίζει, να συκοφαντεί, είναι βαθιά γελασμένος. Όταν η άγνοια συνδυάζεται από αλαζονεία και αμετροέπεια, είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Εμείς δεν υποκαθιστούμε τις αρχές ούτε την Επιτροπή πόθεν έσχες. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Σε επίπεδο δημοσίου διαλόγου, έχουμε θέσει διάφορα ερωτήματα. Από εκεί και πέρα, δημοκρατία έχουμε, αν θέλει απαντάει. Όμως κρίνεται από τον τρόπο που απαντάει».

Σχετικά με την υπόθεση του Κολωνού και την εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Το άκουσμα τέτοιων πράξεων και υποθέσεων μας προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό. Ευτυχώς πλέον στη χώρα μας είναι πλήρως αποτυπωμένη η διάκριση των εξουσιών. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραϋπουργείο Δικαιοσύνης που να λειτουργεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως παραδέχονται αυτοί που κυβέρνησαν την περίοδο 2015-2019. Περιμένουμε το κυρίαρχο δικαστήριο να αποφασίσει. Αναδεικνύεται και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Εφόσον ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος καταδικαστεί τελικά για βιασμό ανηλίκου, θα έχει ποινή το πολύ 15 χρόνια κάθειρξης, γιατί εφαρμόζεται ο επιεικέστερος χρόνος από την τέλεση της πράξης μέχρι την έκδοση της απόφασης. Αν η ίδια πράξη είχε τελεστεί μετά τις δικές μας αλλαγές στον ποινικό κώδικα, θα είχε αποκλειστική ποινή τα ισόβια».

Ερωτηθείς για τη δημόσια τοποθέτηση της Ευρωπαίας εισαγγελέα ότι «μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Την έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση την τρέχει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, την τρέχει με πολύ γρήγορες ταχύτητες, δεν υπάρχει καμία εμπλοκή στην έρευνα αυτή. Εμπιστευόμαστε απόλυτα τη δικαιοσύνη, θέλουμε να μάθουμε και εμείς τις απαντήσεις, να χυθεί άπλετο φως. Καλοδεχούμενη η βοήθεια όποιου μπορεί να βοηθήσει, η Ελλάδα είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο μέλος, με ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Κληθείς να σχολιάσει τα δύο μνημόνια συνεργασίας με τις ΗΠΑ που συζητήθηκαν χθες στη Βουλή, ανέφερε ότι αυτά «προωθούν το ελληνικό συμφέρον. Γίνονται με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς. Υπάρχει εμπέδωση διεθνώς της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή. Ουδέν θέμα συμμετοχής Ελλήνων στρατιωτικών στην Ουκρανία δεν υπάρχει».

Σχετικά με την αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος στην Κρήτη και την Γαύδο, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «έχουν εκμηδενιστεί οι ροές από τον Έβρο, έχουν περιοριστεί σημαντικά από το ανατολικό Αιγαίο, έχουν μειωθεί συνολικά οι διαμένοντες στις δομές της χώρας. Το βλέμμα μας είναι περισσότερο στραμμένο στο νότιο άκρο, όπου παρατηρείται μικρή ροή. Κλειδί σε αυτό είναι η συνεργασία μας με την Αίγυπτο, θα είμαστε από πάνω, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα σύνορα της χώρας».

Για την ασφάλεια των πολιτών και την καταστροφή περιουσιών έξω από την Πανεπιστημιούπολη, απάντησε: «Το πρώτο ζητούμενο είναι να συλληφθούν άμεσα οι δράστες. Θα συνεχίσουν να γίνονται επιχειρήσεις παντού. Τέλος η εποχή της ασυλίας και της ανομίας. Εφόσον φτάσουμε στη δικαιοσύνη, δεν θα έχουμε αναστολή. Υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για να αποζημιωθούν. Επιστρέφουν αστυνομικοί στις γειτονιές, ενισχύονται τα αστυνομικά τμήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, υπάρχουν μετακινήσεις αστυνομικών. Όχι απλά θα παραμείνει η αστυνομία όπου κρίνεται χρήσιμο, αλλά θα ενταθεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v