Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτρος Κόκκαλης: Και θα διψάμε και θα πνιγόμαστε

Σήμανε συναγερμό για το νερό, ο ευρωβουλευτής των Πράσινων και γραμματέας του νεοσυσταθέντος κόμματος “ΚΟΣΜΟΣ”. «Η κυβέρνηση επιχείρησε ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα», υποστήριξε.

Πέτρος Κόκκαλης: Και θα διψάμε και θα πνιγόμαστε

Κώδωνα κινδύνου σήμανε ο ευρωβουλευτής των Πράσινων και γραμματέας του νεοσυσταθέντος κόμματος “ΚΟΣΜΟΣ”, Πέτρος Κόκκαλης, τονίζοντας: “σήμερα δεν ξέρουμε πόσο νερό έχουν οι εθνικοί ταμιευτήρες νερού”.

Ειδικότερα, τόνισε (μέσω του Σκάι) ότι: “Η Ευρώπη υπερθερμαίνεται μέρα με τη μέρα, δημιουργώντας μία νέα πραγματικότητα για την οποία δεν επαρκούν οι σημερινές μας υποδομές. Ενώ η Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει να βιώνει επεισόδια ξηρασίας, το περσινό καλοκαίρι ήταν το θερμότερο στην ιστορία και το φετινό έρχεται ακόμα θερμότερο”.

Ως εκ τούτου, προειδοποίησε πως το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί υπό το δόγμα της ατομικής ευθύνης, δηλαδή ο καθένας μόνος του και ο σώζων εαυτόν σωθήτω, αλλά, αντίθετα, είναι στο χέρι της κυβέρνησης να σχεδιάσει και να επενδύσει κεντρικά, στη βάση πραγματικών δεδομένων και ακολουθώντας όσα επιτάσσει η επιστημονική γνώση.

Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε επίσης πως “σήμερα δεν ξέρουμε πόσο νερό έχουν οι εθνικοί ταμιευτήρες νερού” υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση επιχείρησε να χρησιμοποιήσει την απουσία εθνικού φορέα για να φέρει την ιδιωτικοποίηση του νερού από την πίσω πόρτα, “μία πάρα πολύ κακή ιδέα, όταν το νερό είναι δημόσιο αγαθό, απαραίτητο για την ζωή και την καλλιέργεια”.

Πρόσθεσε ενδεικτικά: “Η Πελοπόννησος, τα νησιά, η ανατολική Ελλάδα κινδυνεύουν με ερημοποίηση. Ξέρουμε πως ο υδροφόρος ορίζοντας υποχωρεί, πως η θάλασσα φουσκώνει και πως το έδαφος δεν είναι σε θέση να απορροφήσει το νερό που θα πέφτει ολοένα και σφοδρότερα, γιατί έχει ξεραθεί. Οπότε, πρέπει να ανακόψουμε όσα επιτείνουν την κλιματική κρίση, όπως είναι τα ορυκτά καύσιμα, και να σχεδιάσουμε με γνώμωνα την ανθρώπινη υγεία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v