Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Τα δεδομένα στην ευρωλίστα μετά την… απόσυρση Ασημακοπούλου

Αναζητούνται γυναίκες υποψήφιες και εκπρόσωποι της δεξιάς πτέρυγας. Σενάριο για υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη. Τα επόμενα 24ωρα οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις.

ΝΔ: Τα δεδομένα στην ευρωλίστα μετά την… απόσυρση Ασημακοπούλου

Η απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, λόγω της υπόθεσης με τα απεσταλμένα e-mails, κρίθηκε εκ των πραγμάτων αναπόφευκτη για το Μέγαρο Μαξίμου. Και αυτό, παρά την πολύ καλή εικόνα που είχε σχηματιστεί για την παρουσία της γαλάζιας ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες, την προσωπική θετική γνώμη που έχει γι’ αυτήν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και την υψηλή αποδοχή που έχει στους ψηφοφόρους της ΝΔ, σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Η απουσία της από την ευρωλίστα της κυβερνώσας παράταξης, πέραν της ουσίας του θέματος, δεν είναι ευχάριστη για τον πρωθυπουργό για δύο ακόμα λόγους: διότι είναι γυναίκα και επειδή ανήκει στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος. Ιδιότητες ιδιαίτερα «ελκυστικές» για την Πειραιώς, που αναζητά θηλυκές υποψηφιότητες, αλλά και τέτοιες που θα «κλείνουν το μάτι» προς το συντηρητικό ακροατήριο της παράταξης.  

Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, πιθανότατα υποψήφιες για την Ευρωβουλή την επόμενη πενταετία θεωρούνται η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η Ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, η πρώην γαλάζια βουλευτής Νόνη Δούνια, η δημοσιογράφος Βίκη Φλέσσα και οι νυν ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μαρία Σπυράκη, μετά την τακτοποίηση εκκρεμότητας της με το Ευρωκοινοβούλιο.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες που θα μπορούσαν να συσπειρώσουν τη λαϊκή βάση της ΝΔ, τις τελευταίες μέρες ακούγεται το όνομα του φυλακισμένου, εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται. Τον ελληνισμό της Αλβανίας θα εκπροσωπήσει στη γαλάζια λίστα ο επίσης Ολυμπιονίκης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πύρρος Δήμας, ενώ αντίθετα η σκέψη για υποψηφιότητα του Φαήλου Κρανιδιώτη δεν προχωρά.  

Έρχονται ανακοινώσεις

Ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας να ανακοινωθούν και επισήμως οι πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το ψηφοδέλτιο να κλείνει στην πλήρη σύνθεσή του (42 ονόματα) μετά το τακτικό -και προεκλογικό- συνέδριο αρχών και θέσεων της ΝΔ, που θα γίνει στο Ζάππειο το τριήμερο 5 - 7 Απριλίου.

Άλλα ονόματα που κυκλοφορούν στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία ως πιθανοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ∆ηµήτρη Τσιόδρα, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, του προέδρου Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ, Μιχάλη Αγγελόπουλου, του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, του  αναπληρωτή καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Σωτήρη Σέρμπου, του οδοντιάτρου Μίλτου Μητσιά (γιου του τραγουδιστή Μανώλη Μητσιά), του αστυνομικού - συνδικαλιστή Γιώργου Καλλιακμάνη, του παραολυµπιονίκη, Αντώνη Τσαπατάκη και του καθηγητή Ναπολέοντα  Μαραβέγια. Υποψήφιοι αναμένεται να είναι και πάλι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Στέλιος Κιμπουρόπουλος και (εκτός απροόπτου) Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις περιοδείες του εντός της Αττικής, αλλά και σε όλη τη χώρα, θέτοντας σε κάθε ευκαιρία τα διλήμματα της κάλπης. «Η αναμέτρηση του Ιουνίου θα κρίνει αν η χώρα θα συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα, και θα αναδείξει την πολιτική δύναμη που θα εκπροσωπεί τους Έλληνες στην Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Οι κάλπες των ευρωεκλογών, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν προσφέρονται για αδράνεια ενώ δεν πρέπει να γίνουν κάλπες τυφλής διαμαρτυρίας… Το πρωί της 9ης Ιουνίου όλα ξεκινούν από την αρχή. Το κοντέρ μηδενίζεται. Κάθε κάλπη όταν ανοίγει είναι άδεια», σημείωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v