Παύλος Μαρινάκης: Κανένα θέμα με τη Νίκη Κεραμέως

Κυβερνητική κάλυψη για την υπόθεση Ασημακοπούλου. «Επικίνδυνη η σύνδεση με την επιστολική ψήφο». Για ταξίδι Μητσοτάκη στην Όαση Σίβα: «Άνθρακες ο θησαυρός». Για Ευρωπαία εισαγγελέα: «Υποκειμενική κρίση». Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Παύλος Μαρινάκης: Κανένα θέμα με τη Νίκη Κεραμέως

«Αναζητήσαμε την αλήθεια από την πρώτη στιγμή, κάναμε τη δική μας εσωτερική έρευνα που δεν υποκαθιστά αυτή της δικαιοσύνης και της αρμόδιας αρχής. Μένει να βγάλουν και αυτοί τα δικά τους πορίσματα. Μόλις διαπιστώσαμε τι συμβαίνει, υπήρξαν κατευθείαν παραιτήσεις». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφορικά με την υπόθεση Ασημακοπούλου.

Η αποστολή αυτής της λίστας, τόνισε, από συνεργάτιδα του κ. Σταυριανουδάκη στον κ. Θεοδωρόπουλο, έγινε μεταξύ των δύο εκλογικών διαδικασιών του 2023. Η προσπάθεια από την αντιπολίτευση να εμπλέξει την κυρία Κεραμέως δεν έχει καμία βάση. Ήταν τότε υποψήφια βουλευτής. Η προσπάθεια της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει πολιτικό θέμα που δεν υπάρχει, δείχνει τη διάθεσή της να εργαλειοποιηθεί το θέμα. Η ΝΔ και κάθε κόμμα δικαιούνται να έχουν τις λίστες των μελών τους. Κάποια στοιχεία μπορούν να δοθούν από το ΥΠΕΣ, όχι όμως mails. Αυτό που συνέβη ήταν αντίθετο στο νόμο. Δεν έπρεπε να συμβεί».

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «το να προσπαθούν κάποιοι μια ατομική συμπεριφορά να τη συνδέουν με ένα κόμμα δείχνει τι προσπαθούν να κάνουν. Δεν υποβαθμίσαμε το ζήτημα. Οι λέξεις ευθύνη και παραίτηση για εμάς δεν είναι άγνωστες. Είναι ένα σημαντικό θέμα το θέμα των προσωπικών δεδομένων. Το να μας κουνάνε το δάχτυλο εκείνοι που καμαρώνουν αμετάκλητα καταδικασμένους από τη δικαιοσύνη πάει πολύ. Δεν είναι δυνατόν να μιλάνε για μείζον σκάνδαλο και να το συνδέουν με άσχετο θέμα, την επιστολική ψήφο. Το πιο επικίνδυνο που επιχειρείται είναι η προσπάθεια να το συνδέσει η αντιπολίτευση με την επιστολική ψήφο. Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για την υπουργό Εσωτερικών. Είναι αδιανόητο πώς έρχεται η αντιπολίτευση πριν ολοκληρωθεί η επίσημη έρευνα και σπεύδει να ζητήσει την παραίτηση πολιτικού προσώπου. Το κάνει γιατί προσπαθεί να εργαλειοποιήσει και αυτό το θέμα. Ζητάνε την παραίτηση Κεραμέως αυτοί που δεν παραιτήθηκαν ποτέ για κανένα θέμα».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθηκε «πώς τίθεται εν αμφιβόλω μια εκλογική διαδικασία, επειδή κακώς διέρρευσαν κάποια e-mails; Οι εκλογές γίνονται με μια διαδικασία απόλυτης μυστικότητας. Θέλαμε να μην υπάρχουν σκιές, αυτό δεν σημαίνει ότι υποδεικνύουμε στη δικαιοσύνη τι αποφάσεις να λάβει».

Το Υπουργείο, σύμφωνα με τον ίδιο, «εγγυάται ότι θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρχει πλήρης διασφάλιση, αν ο οποιοσδήποτε παράγοντας αποδειχθεί ότι το παραβιάζει, απλά φεύγει. Πλήρης εφαρμογή της νομοθεσίας».

Για τις δηλώσεις Ερντογάν, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «είναι μια πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και προσβολή στη μνήμη των θυμάτων. Και αυτό, σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ».

Ερωτηθείς για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Όαση Σίβα στην Αίγυπτο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε: «Η συγκεκριμένη επίσκεψη έγινε μετά από πρόταση του προέδρου της Αιγύπτου. Έγινε σε έναν τόπο ξεχωριστής σημασίας πολιτιστικά και ιστορικά για τη χώρα μας. Όλη η οργάνωση έγινε από την αιγυπτιακή πλευρά. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η ουσία της αποκάλυψης, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αίγυπτο. Δεν έχω τόσο εξειδικευμένες γνώσεις για το στίγμα του αεροπλάνου. Είθισται στο πλαίσιο επίσκεψής τους, οι ηγέτες χωρών να τη συνδυάζουν με κάτι που έχει ιστορική ή πολιτιστική αξία για τη χώρα τους. Το ίδιο κάνουν πολλοί ξένοι ηγέτες που έρχονται στην Αθήνα. Δεν πρόκειται για κανένα μυστικό ταξίδι, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και επίσημα τον κ. Σίσι. Μην ψάχνουμε να βρούμε φαντάσματα. Άνθρακες ο θησαυρός».

«Απόλυτο σεβασμό»

Αναφορικά με την τοποθέτηση της κυρίας Καρυστιανού στις Βρυξέλλες για την τραγωδία των Τεμπών, ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για «απόλυτο σεβασμό στον πόνο και την οργή των συγγενών των θυμάτων. Μόνο αν το περάσει κάποιος, καταλαβαίνει πόσο επώδυνο είναι. Καμία συγκάλυψη δεν υπάρχει, το έχουμε τεκμηριώσει. Η αντιπολίτευση, στις πλάτες των ανθρώπων αυτών, προσπαθεί να κτίσει πολιτικό αφήγημα. Προσπαθούν να βρουν πολιτική ύπαρξη. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προχωρά σε ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει δεκάδες φορές, δεν θα είναι στη συζήτηση στη Βουλή».

Σχετικά με τις καταγγελίες της Ευρωπαίας εισαγγελέα για τα Τέμπη και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Η Ελλάδα είναι ανεξάρτητο κράτος με ανεξάρτητη δικαιοσύνη και διάκριση εξουσιών. Το πώς γίνεται μια έρευνα δικαιοσύνης, το γνωρίζουν οι δικαστές. Είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να διατυπώνονται υποκειμενικές κρίσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είμαστε βέβαιοι ότι θα χυθεί άπλετο φως».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη και τα δημοσιεύματα για τις εταιρείες του, απάντησε: «Το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Κασσελάκης είναι να δώσει νωρίτερα τα στοιχεία του πόθεν έσχες του. Περιμένουμε απαντήσεις. Έχουμε καθήκον να θέτουμε ερωτήματα όταν προκύπτουν ζητήματα από δημοσιεύματα αλλά και από τους ίδιους».

Σε ερώτηση για την πρόσφατη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’ s, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Στην προηγούμενη αξιολόγηση ο συγκεκριμένος οίκος αναβάθμισε το αξιόχρεο της χώρας δύο βαθμίδες. Δεν είναι ασυνήθιστο να κάνει μια παύση προτού να προχωρήσει σε μια άλλα αναβάθμιση. Τρεις άλλοι οίκοι έχουν αναβαθμίσει την Ελλάδα σε επίπεδο επενδυτικής βαθμίδας. Αρκούσε ένας οίκος για να συμβεί. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται».

ΣΥΡΙΖΑ: Στάχτη στα μάτια των πολιτών ρίχνει ο Μητσοτάκης

«Περισσότερα ερωτήματα γεννήθηκαν, παρά απαντήσεις δόθηκαν από την ενημέρωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στους πολιτικούς συντάκτες», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Αναλυτικά: 

«Αν και ομολογουμένως κατέβαλε προσπάθεια, με υπεκφυγές και αοριστίες που εκθέτουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσπάθησε να ρίξει «στάχτη» στα μάτια των πολιτών, προσπερνώντας τα καίρια ερωτήματα που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ . Εις μάτην!

Επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι ο κύριος Μητσοτάκης αγνοεί επιδεικτικά την κραυγή αγωνίας των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών όπως και τις καταγγελίες τους για συγκάλυψη του εγκλήματος.

Είναι λογικό επομένως να επιλέξει να αποδράσει από την αυριανή συζήτηση στη Βουλή. Ο κύριος Μαρινάκης μίλησε με «συμπάθεια» για τους συγγενείς, κατανοώντας όπως είπε την οργή τους, αλλά ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να σταθεί δίπλα τους ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιους πραγματικά εντοπίζονται. Δεν είπε κουβέντα για το ερώτημα που του θέτει επιτακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε σχέση με το εάν η κυβερνητική πλειοψηφία θα συναινέσει στην πρόταση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού κ. Καραμανλή.

Προσπάθησε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι προέτρεξαν να κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα της "έρευνας" που έγινε από το Μαξίμου στο υπουργείο Εσωτερικών για την διαρροή των προσωπικών στοιχείων των αποδήμων, «για να μην αφήσουν σκιές». Στην πραγματικότητα αυτό που ήθελαν να δημιουργήσουν ήταν ένα θολό τοπίο και το δικό τους βολικό αφήγημα. Ακούσαμε μάλιστα και το… αδιανόητο. Ότι ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ είχε στα χέρια του επί μήνες τις λίστες του υπουργείου Εσωτερικών αλλά κόντρα σε κάθε λογική υποστηρίζει ότι η ΝΔ ως κόμμα δεν τις κατέχει! Προφανώς τις κράταγε για την προσωπική του συλλογή.

Μήπως πρέπει να απαντήσει η κυρία Κεραμέως πώς μπορεί να εγγυηθεί, μετά τα όσα συνέβησαν, το αδιάβλητο των εκλογών μέσω επιστολικής ψήφου; Μήπως ο λόγος που δημοσιοποίησαν άρον άρον την έρευνα ήταν για να σταματήσει εδώ; Μήπως αγγίζει αυτό το μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο κι άλλα πολιτικά πρόσωπα της κυβερνητικής παράταξης;

Ο κύριος Μαρινάκης προτίμησε να κάνει τον ανήξερο για το εάν το ζεύγος Καρατζά ταξίδεψε στην Όαση Σίβα παρέα με την οικογένεια Μητσοτάκη και με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος λέγοντας ότι δεν είχε στα χέρια του… λίστες επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αποκαλύψεις. Μας είπε δηλαδή ότι δεν φρόντισε να μάθει προτού ξεκινήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, θεωρώντας προφανώς πως δεν θα του τεθεί το συγκεκριμένο ερώτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει θέσει επιτακτικά από την Κυριακή!

Οφείλει ωστόσο να απαντήσει για ποιους λόγους το φιλικό ζεύγος του πρωθυπουργού ταξίδεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού (για το ζεύγος) κι αν συμμετείχε στις επίσημες ή άλλες επαφές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν θα σταματήσει να απαιτεί την αλήθεια όσο ο υψηλά φορολογούμενος ελληνικός λαός δεν θα λαμβάνει τις απαντήσεις που δικαιούται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v