Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Task force παρακολούθησης των προσωπικών δεδομένων λόγω ευρωεκλογών

Έκτακτα μέτρα μετά τη διαρροή των emails αποδήμων από το υπ.Εσωτερικών. Στις 14 Απριλίου οι εσωκομματικές προκριματικές για τους ευρω-υποψηφίους: με κάλπη και ηλεκτρονικά, από μέλη και φίλους.

ΣΥΡΙΖΑ: Task force παρακολούθησης των προσωπικών δεδομένων λόγω ευρωεκλογών

Ειδική ομάδα (“task force”) που θα παρακολουθεί την προστασία των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων στην πορεία προς τις ευρωκάλπες θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την απόφαση έλαβε η Πολιτική Γραμματεία, στη σημερινή της συνεδρίαση, καθώς η διαρροή των στοιχείων αποδήμων, που έχουν εγγραφεί στο υπουργείο Εσωτερικών για να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, εγείρει “βάσιμους φόβους” για διαβλητότητα των εκλογών.

Αποφασίσθηκε, επίσης, στις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν για την ανάδειξη των ευρω-υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, να πάρουν μέρος και οι φίλοι του κόμματος, εκτός από τα μέλη.

Επίσης, η ψηφοφορία θα γίνει δια ζώσης με κάλπη και ηλεκτρονικά.

Οι προκριματικές, που θα γίνουν στις 14 Απριλίου, θα αναδείξουν τους 35 από τους συνολικά 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Οι δύο νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντούρα, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι χωρίς να μπουν στη “βάσανο” των προκριματικών. Τα υπόλοιπα πέντε ονόματα θα τα επιλέξει ο πρόεδρος, με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας.

Την Κυριακή που πέρασε έληξε η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υποβλήθηκαν περίπου 400 αιτήσεις και βιογραφικά.

Σε όσους επιλεγούν από τους ενδιαφερόμενους θα ζητηθεί να στείλουν βεβαίωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος, καθώς και το ποινικό τους μητρώο, ενώ θα πρέπει να δηλώσουν σε ποιο περιφερειακό εσωκομματικό ψηφοδέλτιο θα ενταχθούν.

Όπως είναι γνωστό, οι προκριματικές θα γίνουν ανά περιφέρεια (σ.σ. θα οριστούν ποιες) ώστε τα μέλη και οι φίλοι να είναι σε θέση να γνωρίζουν τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v