Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΚΕ-Νέα Αριστερά για μοντάζ και Τέμπη: «Όχι» στη συγκάλυψη

Άμεσες και σαφείς απαντήσεις για το ποιος έδωσε εντολή να παραποιηθούν τα αποδεικτικά στοιχεία ζητά ο Περισσός, ενώ Χαρίτσης-Σακελλαρίδης μιλούν για κυβερνητική κοπτορραπτική που «έχει περάσει σε άλλο επίπεδο».

ΚΚΕ-Νέα Αριστερά για μοντάζ και Τέμπη: «Όχι» στη συγκάλυψη

«Το δημοσίευμα του "Βήματος της Κυριακής", που αναφέρεται σε παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων του εγκλήματος των Τεμπών για να ενισχυθεί από την πρώτη στιγμή η κυβερνητική θεωρία του "ανθρώπινου λάθους", παραπέμπει ευθέως σε μια ακόμη προσπάθεια συγκάλυψης», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και τονίζει:

«Τα ερωτήματα για το πώς, από ποιους και με ποιων εντολή έγινε αυτή η παραποίηση, αλλά και πώς έφτασαν στα χέρια των "μοντέρ" τα συγκεκριμένα στοιχεία απαιτούν άμεσες και σαφείς απαντήσεις».

«Καμία απόπειρα συγκάλυψης δεν πρόκειται να εμποδίσει την αλήθεια να έρθει στο φως», υπογραμμίζει καταλήγοντας το σχόλιο του κόμματος.

Από την πλευρά της Νέας Αριστεράς, τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του: «Tο σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Βήμα" για το έγκλημα των Τεμπών είναι αποκαλυπτικό: το ηχητικό των διαλόγων μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού που διέρρευσε στα ΜΜΕ είναι παραποιημένο. Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς προσθέτει ότι «αποδεικνύεται πλέον ότι από τις πρώτες κιόλας ώρες η κυβέρνηση έστησε μια τερατώδη επιχείρηση επικοινωνιακής συγκάλυψης και παραπληροφόρησης της ελληνικής κοινωνίας. Επιχείρηση που συνεχίζεται και σήμερα, έναν χρόνο μετά».

«Δεν υπάρχει πια περιθώριο ανοχής», συμπληρώνει ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να φύγει άμεσα. Η παραμονή της είναι όνειδος για την κοινωνία, τη δημοκρατία, τη χώρα. Συγκάλυψη τέλος. Το δίκιο θα νικήσει».

Ο υπεύθυνος πολικού σχεδιασμού Γαβριήλ Σακελλαρίδης του κόμματος σχολιάζει: «Η συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση για το έγκλημα των Τεμπών έχει περάσει σε άλλο επίπεδο». 

Αναφέρει ειδικότερα ότι «σοκάρει το σημερινό δημοσίευμα του Βήματος για την κοπτορραπτική στις απομαγνητοφωνήσεις του σταθμάρχη της Λάρισας με οδηγούς διαφορετικών τρένων, ώστε να ενισχυθεί το επικοινωνιακό αφήγημα της κυβέρνησης περί αποκλειστικά "ανθρώπινου λάθους"», σημειώνοντας ότι «πρόκειται για απύθμενο θράσος». Προσθέτει ότι παράλληλα έχει ξεκινήσει από χτες βράδυ «μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα κυβερνητικά στελέχη, με δηλώσεις και διαρροές, ακολουθώντας τα τυπικά βήματα των επικοινωνιακών εγχειριδίων περί gaslighting».

Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει ότι «η μονταρισμένη συνομιλία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα την 1η Μαρτίου 2023 και ώρα 22:11. Η αστυνομία παρέλαβε τις συνομιλίες την επόμενη μέρα», και κατόπιν αυτών υπογραμμίζει ότι «τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι:

1) Ποιος είχε πρόσβαση στα ηχογραφημένα αρχεία;

2) Ποιος έκανε το μοντάζ των ηχογραφημένων συνομιλιών την επόμενη μέρα από το δυστύχημα (1/3/2023);

3) Ποιος διέρρευσε σε ιστοσελίδα το παραποιημένο ηχητικό;».

«Συγκάλυψη τέλος. Το δίκιο θα νικήσει», αναφέρει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v