Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Αναβάλλεται το Υπουργικό Συμβούλιο λόγω πρότασης μομφής

«Ας αφήσουμε τους Δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους, δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης», το σχόλιο για το δημοσίευμα του Βήματος αναφορικά με τα Τέμπη. Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ.

Μαρινάκης: Αναβάλλεται το Υπουργικό Συμβούλιο λόγω πρότασης μομφής

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη για τις δηλώσεις του περί εκλογών με διεθνείς παρατηρητές, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο κ. Κασσελάκης γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος με αυτήν την επικίνδυνη δήλωσή του. Περνάει σε μια άλλη πίστα. Και από την πολιτική γελοιοποίηση, γίνεται υπονομευτής του πολιτεύματος, με αυτήν την άνευ προηγουμένου απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωση του. Φέτος το 2024 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας, θα γιορτάσουμε 50 χρόνια ισχυρής και στερεάς δημοκρατίας», ανέφερε.

«Μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια κάποια εκ των οποίων ήταν ταραχώδη δύσκολα χρόνια με έντονες πολιτικές εντάσεις και αντιπαραθέσεις έχουν γίνει πολλές διαδικασίες βουλευτικών εκλογών διαδικασίες οι οποίες ήταν όπως είπα σε δύσκολους καιρούς. Ουδείς ποτέ ήρθε να αμφισβητήσει αυτό το κεκτημένο του αδιάβλητου των εκλογών. Παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια τριτοκοσμική χώρα. Το να σταθούμε λοιπόν απέναντι με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή τη λογική δεν είναι κομματικό καθήκον ή κυβερνητική υποχρέωση είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών».

Κάποιοι, τόνισε ο κ. Μαρινάκης, «προσπαθούν να στοχοποιήσουν τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην συγκλονίστηκε με το δυστύχημα των Τεμπών. Όλοι θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες από την Δικαιοσύνη και μόνο, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Το δημοσίευμα στο ‘Βήμα της Κυριακής’ προσπαθεί με έναν παραπλανητικό τίτλο να χτίσει κατηγορίες περί μονταζιέρας. Το ανθρώπινο λάθος είναι κάτι το οποίο μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αμφισβητήσει. Και προφανώς όλοι θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες από τη δικαιοσύνη και μόνο τη δικαιοσύνη αμερόληπτα και αντικειμενικά χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. H έρευνα της Δικαιοσύνης είναι εν εξελίξει».

Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε «πρόθυμο» τον Νίκο Ανδρουλάκη που «καταθέτει πρόταση μομφής για ένα θέμα που έχει επιλυθεί. Είχε τόσες ευκαιρίες να το κάνει και δεν το έκανε. Θεώρησε σκόπιμα να καταθέσει πρόταση για ένα μη δημοσίευμα, έναν χρόνο μετά. Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας. Είναι ευκαιρία να απαντήσουμε με στοιχεία και απόλυτο σεβασμό γι’ αυτό το δυστύχημα. Όλο αυτό έγινε στις πλάτες ανθρώπων που ψάχνουν δικαίωση.

Αυτοί που έκαναν την πρόταση δυσπιστίας πήγαν να επενδύσουν στον ανθρώπινο πόνο. Συγκάλυψη δεν υπάρχει. Να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να αφήσουμε τους δικαστές να κάνουν ήσυχοι την δουλειά τους. Δεν είναι αυτό το θέμα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης».

Και συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Αν ενώσει λοιπόν κανείς αυτά τα κομμάτια αυτού του παζλ δεν είναι δύσκολο, βγάζει τα συμπεράσματά του. Και προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και συμβαίνει και τώρα και προφανώς αυτά τα συμφέροντα που δεν είναι σε πληθυντικό αριθμό, όπως κάνουν άλλοι πολιτικοί χώροι. Όταν μιλάμε για μια συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι γενικά και αόριστα, ήμασταν πολύ συγκεκριμένοι. Ταυτίζονται τουλάχιστον με έναν συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό και κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας, καλοδεχούμενη λοιπόν η πρόταση και θα τα πούμε όλα στη Βουλή».

Ο κ. Μαρινάκης έκανε γνωστό ότι αύριο δεν θα γίνει το προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο εφόσον υπάρχει η εν εξελίξει συζήτηση στη Βουλή, αλλά θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της συζήτησης.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει το αφήγημα της ΝΔ για τα Τέμπη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η μοναδική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, που με αντιθεσμικά παραμάγαζα και πρακτικές παρακολουθούσε επί μακρόν τους πολιτικούς αντιπάλους της, την ηγεσία του στρατού αλλά και τα ίδια του τα στελέχη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η μοναδική κυβέρνηση της χώρας που καταγγέλθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για παραβάσεις στο κράτος δικαίου, τολμά να επιτίθεται μέσω του εκπροσώπου της, Παύλου Μαρινάκη με τον πιο χυδαίο τρόπο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Προφανώς όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση - απάντηση στα όσα ανέφερε νωρίτερα ο Παύλος Μαρινάκης

Οπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, «σήμερα, κλονισμένοι από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, έξυσαν και τον πάτο του βαρελιού της αντιθεσμικής τους συμπεριφοράς.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μπαζώσει την αλήθεια για το έγκλημα των Τεμπών σε όλες τις φάσεις, από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα, μετά και τις νέες αποκαλύψεις για την κυβερνητική μονταζιέρα βλέπει το αφήγημά της να καταρρέει.

Δεν απαντά ποιοι και πώς διέρρευσαν τα ηχητικά ντοκουμέντα πριν καν φθάσουν στη δικαιοσύνη και τα μόνταραν για να τα διοχετεύσουν στηρίζοντας το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους και μόνο αυτού.

Το χειρότερο όμως είναι ότι λίγες ημέρες μετά ο πρωθυπουργός επικαλείτο τις παράνομα διοχετευμένες συνομιλίες από τα Τέμπη, μεταξύ αυτών και της μονταρισμένης συνομιλίας, και δεν ντρέπονται να κοιτάξουν στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων αλλά και στους πολίτες αυτής της χώρας.

Τέλος, στην αγωνία του να περιορίσει τη ζημιά στην κυβέρνηση από την αποκάλυψη των σχέσεων με περίεργες εταιρείες χειραγώγησης της κοινής γνώμης ο κ. Μαρινάκης δεν μπόρεσε να αρνηθεί τη σχέση τους με την ΝΔ, αλλά περιορίστηκε να αναφέρει πως εκείνος εκπροσωπεί αποκλειστικά την κυβέρνηση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο χρόνος τους τελειώνει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v