Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Να γιατί ζήτησα την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση

Το μοντάρισμα για τα Τέμπη, οι υποκλοπές, η διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών, οι σχέσεις με την διαπλοκή, στο επίκεντρο.

Ανδρουλάκης: Να γιατί ζήτησα την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση

Το σκεπτικό που τον οδήγησε στην πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση ανέπτυξε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης, εστιάζοντας τόσο στην επιχείρηση συγκάλυψης της τραγωδίας στα Τέμπη όσο και στις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές και τις διαρροές στοιχείων εκλογέων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Σε κάποιο σημείο μάλιστα συνέδεσε το “χέρι” που οργάνωσε το μοντάρισμα των συνομιλιών (σταθμάρχη και μηχανοδηγών) με εκείνο που, αντίστοιχα, οργάνωσε τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Για άλλη μία φορά, ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει ποιος έδωσε την εντολή να γίνει αυτό το μοντάρισμα “την ώρα που ακόμα έκαιγαν οι λαμαρίνες στο σημείο της τραγωδίες και όλη η χώρα βρισκόταν σε σοκ”, ώστε να ξεκινήσει το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε:

- Μετατρέψατε το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της ΝΔ, σε κέντρο διακίνησης των προσωπικών δεδομένων αποδήμων Ελλήνων προς το κόμμα σας. Πρόκειται για σκανδαλώδη μεθόδευση και πρέπει να λογοδοτήσουν ο πρωθυπουργός και η αρμόδια υπουργός κ. Κεραμέως.

Η αποχώρηση της Άννας Μισέλ Ασημακοποπούλου από το ψηφοδέλτιο δεν λέει τίποτα, η ίδια ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι συγκέντρωσε μόνη της τόσα emails αποδήμων.
Κλακαδόρος της ΝΔ ήταν ο γραμματέας Αποδήμων που είχατε, είχε φτιάξει τοξικό δίκτυο παραπληροφοριών στα social media.

- Υποκλοπές: Ακόμα και σήμερα ποιες πειστικές απαντήσεις έχετε δώσει; Η Εξεταστική Επιτροπή τις για υποκλοπές ήταν πρόβα για ό,τι συνέβη μετά στην Εξεταστική για Τέμπη. Η Δικαιοσύνη έχει καλέσει τόσα πρόσωπα εκτός από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου, όπως τον κ. Δημητριάδη.

- Ο κ. Βελόπουλος έγινε το αποκούμπι σας, για να αλλάξετε σύνθεση ΑΔΑΕ και να μην αποκαλυφθεί η σύνδεση ΕΥΠ-Predator. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις στην Intellexa για την πρακτική της και εσείς κάνατε διευθυντή της ΝΔ αυτόν που υπέγραφε τις εξαγωγές παράνομου λογισμικού σε άλλες χώρες. 

Κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια από τις εξαγωγές του Predator στην Αφρική. 

O Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ψευδώς ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη στη εισαγγελέα της ΕΥΠ βκαι αθωώθηκε σε κάποιοι Εφετείο: αν δεν δώσει την απόφαση είναι πολιτικός απατεώνας. Είστε ένας ακροδεξιός συκοφάντης κύριε Γεωργιάδη.

Γελούσαν οι πρεσβείες που με παρουσιάζατε πράκτορα ξένων δυνάμεων.

- Εσείς κ.Μητσοτάκη κατηγορείτε εμένα για διαπλοκή; Τη διαπλοκή που το πρωί της Κυριακής καταγγέλλατε ότι θέλει να σας αποσταθεροποιήσει και το βράδυ υπουργοί της έπιναν ποτάρες μαζί της;

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε επίσης για δολοφονίες χαρακτήρων και fake news, ενώ αποδόμησε τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς για τα επιτεύγματα στην οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v