Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το χαρτί της σταθερότητας ρίχνει ο Μητσοτάκης για τις ευρωεκλογές

Τα προεκλογικά διλήμματα και η «ανάγκη μιας ισχυρής ΝΔ». Συνεχίζει τον διμέτωπο κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Η μάχη με τα… συμφέροντα και οι στοχευμένες περιοδείες.

Το χαρτί της σταθερότητας ρίχνει ο Μητσοτάκης για τις ευρωεκλογές

Σε ρυθμούς ευρωεκλογών μπαίνει ολοένα και εντονότερα η ΝΔ. Την Παρασκευή ξεκινά το 15ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη περιοδεύει σε Αττική και περιφέρεια και θέτει με ξεκάθαρο τρόπο τα διλήμματα της συγκεκριμένης κρίσιμης κάλπης.

«Σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικής αστάθειας είναι πολύ σημαντικό το σκάφος της πατρίδας μας να παραμένει σταθερό και ασφαλές, και αυτή τη σταθερότητα και την ασφάλεια μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί σήμερα να την εγγυηθεί στον τόπο», επανέλαβε κατά την επίσκεψή του στο Μοσχάτο, ζητώντας από τους πολίτες τη δύναμη να παραμείνει ισχυρή η παράταξή του «για να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, με την ίδια και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός επιδιώκει μια καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ, προκειμένου αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή και πολιτικά νομιμοποιημένη «απέναντι σε όλους όσοι δεν προτάσσουν καμία εναλλακτική πολιτική πρόταση».

Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσει τη σκληρή κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά στον διμέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που -όπως υποστηρίζει- «δεν έχουν να πουν τίποτα στον ελληνικό λαό, επιμένουν στην υποκριτική ρητορική και τον άκρατο λαϊκισμό, βλέποντας τα πάντα ‘’μαύρα’’ και τάζοντας από την πλευρά τους τα πάντα στους πάντες».

Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει πολλά και στην αναβαθμισμένη -όπως την χαρακτηρίζει- εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, αποτέλεσμα της πολιτικής που έχει ασκηθεί την τελευταία πενταετία από την κυβέρνησή του. Κάτι που χρησιμοποιεί ως όπλο στις προεκλογικές ου εξαγγελίες.  «Οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές, όχι μόνο για το ποιους ευρωβουλευτές θα στείλουμε την επόμενη μέρα στην Ευρωβουλή. Είναι πολύ σημαντικές διότι όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία, και εγώ προσωπικά, με τόσο μεγαλύτερη αξιοπιστία και δύναμη θα πάω στις Βρυξέλλες να διαπραγματευτώ τα εθνικά δίκαια. Τα δικά σας δίκαια», σημειώνει. 

Στο τραπέζι, εξάλλου, θα συνεχίζει να βρίσκεται και ο πόλεμος με τα διάφορα «οικονομικά συμφέροντα» που κορυφώθηκε εδώ και δέκα περίπου μέρες, με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος για τα Τέμπη. «Δεν συγκυβερνούμε με κανένα συμφέρον. Ο καθένας στον ρόλο του. Όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες. Και σταματώ εδώ», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή ανάρτησή του με την οποία έκανε την συνήθη εβδομαδιαία ανασκόπησή του.

Το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει είναι ότι η κυβέρνηση «λογοδοτεί μόνο στον ελληνικό λαό και σε κανέναν άλλον», κάτι που θα επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία, κατά τις στοχευμένες επισκέψεις του που θα πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα, κυρίως μετά το Πάσχα. «Θα σφίξω χέρια, θα μιλήσω με ειλικρίνεια γι’ αυτά τα οποία κάναμε, θα αναγνωρίσω τα όποια λάθη μας με θάρρος, όπως πάντα έκανα, και θα δώσω μια δέσμευση, ότι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά», υπογραμμίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v