Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εκ νέου ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Επαναφέρει το αίτημα με επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου στον Κώστα Τασούλα. Επιμένει στην ανοικτή και διευρυμένη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών και στη συμμετοχή αρμόδιων επιστημονικών και τοπικών φορέων.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εκ νέου ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Τον προγραμματισμό ειδικής συνεδρίασης της Βουλής με αντικείμενο τη διαχείριση υδάτων και πλημμυρών στη Θεσσαλία ζητά εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του προέδρου της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο στον πρόεδρο του Σώματος, Κώστα Τασούλα.

Το αίτημα έχει κατατεθεί από τις 14-03-2024 και αφορά τον άμεσο προγραμματισμό ειδικής συνεδρίασης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής με θέμα τη διαχείριση υδατικών πόρων και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή του κ.Φάμελλου, η κοινή συνεδρίαση θεωρείται επιβεβλημένη εφόσον αυτή την περίοδο προγραμματίζεται η κύρωση της αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής και είναι σε δημόσια διαβούλευση η μελέτη της Ολλανδικής εταιρείας για τη Θεσσαλία. Η συζήτηση του θέματος στη Βουλή ανταποκρίνεται και στο σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ουσιαστική διαβούλευση και συζήτηση για το σχέδιο της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει στην ανοικτή και διευρυμένη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών για ένα θέμα που συνδέεται με τις ακραίες και καταστροφικές πλημμύρες της Θεσσαλίας και στη συμμετοχή σε αυτή τη συνεδρίαση φορέων από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ειδικών επιστημονικών φορέων, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και εθνικής εμβέλειας μη-κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v