Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Οι τοποθετήσεις κορυφαίων κομματικών στελεχών στο 15ο Συνέδριο

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου στο επίκεντρο των ομιλητών. Τι είπαν στο Συνέδριο Γ. Σμυρλής, Στ. Καλαφάτης, Ν. Ρωμανός, Χ. Χατζηχαραλάμπους και Στ. Κονταδάκης.

ΝΔ: Οι τοποθετήσεις κορυφαίων κομματικών στελεχών στο 15ο Συνέδριο

Με τις ομιλίες κομματικών στελεχών συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι εργασίες του 15ου συνεδρίου της ΝΔ.

Ο Γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Σμυρλής, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Με αφορμή αυτό το μεγάλο επετειακό Συνέδριο μας, έχουμε τη δυνατότητα να θυμηθούμε, να διορθώσουμε λάθη, να προχωρήσουμε συντεταγμένα με δύναμη και ορμή, για την εκλογική μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Αυτό που αισθάνομαι θα ήθελα να το συνοψίσω σε μόνο 3 λέξεις… Τιμή, Υπερηφάνεια και Σεβασμός. Αισθάνομαι Τιμή τεράστια που βρίσκομαι σε αυτή τη θεσμική θέση της ιστορικής αυτής παράταξης της Ελλάδας, Υπερηφάνεια που το κόμμα μας διαχρονικά έχει προσφέρει τόσα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες και συνεχίζει να δίνει μάχες για την Ελλάδα, και Σεβασμό, απεριόριστο σεβασμό σε όλους τους ηγέτες αυτής της Παράταξης για την προσφορά τους στην Πατρίδα, στην κοινωνία και βέβαια σε όλα τα στελέχη, σε όλους τους απλούς αγωνιστές, τις αγωνίστριες που κράτησαν και κρατούν δυνατή αυτή την Παράταξη 50 χρόνια με τη δύναμη της ψυχής τους».

Ο Σταύρος Καλαφάτης, Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, σημείωσε: «Είμαστε η Παράταξη που εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στην πορεία της Πατρίδας μας. Και αυτό είναι το πρώτο ζητούμενο στις ευρωεκλογές. Μια πλατιά νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που δεν θα αφήσει περιθώρια για αναχώματα στην πορεία της χώρας. Μια πλατιά νίκη που θα στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσωπα που θα δυναμώνουν -όχι να υπονομεύουν- την εθνική παρέμβαση. Μια πλατιά νίκη που θα δίνει συνέχεια στο δρόμο για μια δυναμική και περήφανη Πατρίδα. Αυτός είναι ο κοινός στόχος. Το εθνικό συμφέρον και το συλλογικό καλό».

Ο Νίκος Ρωμανός, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, υπογράμμισε πως «η Νέα Δημοκρατία, μισό αιώνα τώρα, πρωταγωνίστησε σε κάθε μεγάλη απόφαση, σε κάθε πολιτική, σε κάθε επιλογή που υπηρετεί τα συμφέροντα, τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους». Έκανε λόγο για «ειλικρίνεια, γνώση, σκληρή δουλειά, στοχοπροσήλωση, και καθημερινές μάχες! Μάχες που δεν ήταν πάντα εύκολες, ούτε ήταν όλες, πάντα νικηφόρες! Άλλα είναι όλες στη σωστή κατεύθυνση, στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κονταδάκης σημείωσε: «Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι πολυσήμαντες, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Πατρίδα μας. Θα κριθούν στην επόμενη πενταετία μείζονος σημασίας ζητήματα για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, την αγροτική πολιτική, το μεταναστευτικό και την κλιματική κρίση. Χρειάζεται, γι’ αυτό, να είμαστε δυναμικά παρόντες με πρόσωπα που ενισχύουν την εθνική παρέμβαση στα κοινοτικά κέντρα αποφάσεων. Χρειαζόμαστε, προπάντων, μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας που να επαναβεβαιώνει την πολιτική υπεροχή μας και να διασφαλίζει το δρόμο του μέλλοντος, εξασφαλίζοντας σταθερότητα, ασφάλεια και σιγουριά στη πορεία της χώρας μας. Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Της προοπτικής και της αλληλεγγύης. Της εθνικής υπερηφάνειας και του γνήσιου πατριωτισμού. Είναι η Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε να χτίσουμε»

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Χατζηχαραλάμπους, ανέφερε: «Μπαίνοντας τώρα στο δρόμο των ευρωεκλογών, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην αμφίδρομη επικοινωνία με την κοινωνία. Δεν επιτρέπεται ούτε αλαζονεία, ούτε εφησυχασμός. Έχουμε χρέος να υπογραμμίζουμε ότι η Ελλάδα άλλαξε σελίδα. Είναι υποχρέωσή μας να απαντάμε στους προβληματισμούς και τις αγωνίες των συμπολιτών μας, προβάλλοντας τις πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται και τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v