Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βέμπερ σε Μητσοτάκη: Είστε μία από τις πιο ισχυρές φωνές στην Ευρώπη

«Πήρες μια χώρα σε τέλμα και τη μετέτρεψες στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρώπη». Πάντα σταθήκατε απέναντι στον Ερντογάν για να προστατέψετε τα ευρωπαϊκά σύνορα. Το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

Βέμπερ σε Μητσοτάκη: Είστε μία από τις πιο ισχυρές φωνές στην Ευρώπη

«Ενθουσιασμένος», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, χαιρετίζοντας το 15ο συνέδριο της ΝΔ, καθώς, όπως είπε, «από εδώ ξεκίνησα την εκστρατεία μου το 2019. Δείτε που έχουμε φτάσει μαζί. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο κόμμα της Ελλάδας και το ΕΛΚ το ισχυρότερο κόμμα στην Ευρώπη».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Βέμπερ ανέφερε: «Αγαπητέ Κυριάκο, πήρες μια χώρα σε τέλμα και τη μετέτρεψες στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης. Έφερες την Ελλάδα επικεφαλής της Ευρώπης, μετά την απαράδεκτη κυβέρνηση Τσίπρα. Πάντα σταθήκατε απέναντι στον Ερντογάν για να προστατεύσετε τα σύνορα της Ευρώπης. Ήσασταν στην Αίγυπτο μαζί με την Ούρσουλα (φον ντερ Λάιεν) για να δείξετε ότι εμείς αποφασίζουμε ποιος μπαίνει στην Ευρώπη όχι οι διακινητές. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την ελληνική ισχυρή κυβέρνηση. Επίσης ηγείστε στη στήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία. Είστε μία από τις πιο ισχυρές φωνές στην Ευρώπη. Έχει αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Σε ευχαριστούμε πολύ Κυριάκο».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΕΛΚ σημείωσε: «Το 2024 θα είναι μία χρονιά εκλογών. Η 9η Ιουνίου αφορά το ευρωπαϊκό μας μέλλον. Εξτρεμιστές από τα αριστερά και τα δεξιά θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη. Λένε να σταματήσουν τους διακινητές, αλλά ψήφισαν κατά της ενίσχυσης της Frontex. Λένε πόσο ισχυρά θέλουν τα έθνη τους, αλλά στο τέλος της ημέρας είναι δίπλα στον Πούτιν. Η Ευρώπη δεν είναι τέλεια. Αλλά για το ΕΛΚ η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Όταν μιλάμε για τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής ένα όνομα έρχεται στο μυαλό μου ένα ελληνικό όνομα. Ο πιο σημαντικός Έλληνας που είναι υπεύθυνος για να προστατεύσει τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Ξέρετε ότι είναι ο άνθρωπος για τις δύσκολες αποστολές».

Οι προκλήσεις, είπε ο κ. Βέμπερ, «είναι πολλές. Όπως η ελληνική μας ομάδα στην Ευρώπη που κάνει εξαιρετική δουλειά υπό την ηγεσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Βαγγέλη ξέρουμε ότι έχεις μεγάλη εμπειρία. Κυριάκο έχεις μία εξαιρετική ομάδα στην Ευρώπη. Αγαπητοί συνάδελφοι, ψηφίζοντας τη ΝΔ στις εκλογές, σημαίνει ότι ψηφίζεις τους Ευρωπαίους. Ας μιλήσουμε με αισιοδοξία. Ας σηκωθούμε όρθιοι και ας πολεμήσουμε για τις ιδέες μας. Είμαστε το πραγματικό κόμμα για τους Ευρωπαίους πολίτες».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v