Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στ. Κασσελάκης: Ζητάω ψήφο εμπιστοσύνης στον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Πώς απάντησε από τη Ν. Ιωνία στον πρωθυπουργό για τα «ψέματα» που του καταλόγισε. Η αλαζονεία του 41% και το αίτημα για εκλογές. Παρουσίαση των υποψηφίων Αθήνας για το ευρωψηφοδέλτιο.

Στ. Κασσελάκης: Ζητάω ψήφο εμπιστοσύνης στον νέο ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφο εμπιστοσύνης “σε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ” στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας χθες στη Νέα Ιωνία.

Μιλώντας και για την ανάγκη “ψήφου τιμωρίας” στην κυβέρνηση, απάντησε στον πρωθυπουργό ο οποίος τον κατηγόρησε για ψεύδη, στο χθεσινό του άρθρο στην “Καθημερινή”, σε σχέση με την εικόνα της χώρας:

"-Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη φτωχότερη χώρα της Ε.Ε. σε κατά κεφαλήν εισόδημα και αγοραστική δύναμη ανάμεσα στους «27», ξεπερνώντας μόνο τη Βουλγαρία; Λέει η Eurostat ψέματα;
-Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα των χωρών στις οποίες αυξάνεται ο πληθωρισμός; Μου έλεγε σήμερα ένας εκπρόσωπος από τους ξενοδόχους ότι μέσα σε ένα χρόνο οι γίγαντες έχουν αυξηθεί από 3 ευρώ στο κιλό σε 6 ευρώ στο κιλό. Ήρθε στην Κουμουνδούρου από την Πελοπόννησο για να πει ψέματα;
-Είναι ψέμα ότι στις τιμές των τροφίμων έχουμε σχεδόν διπλάσια αύξηση στην Ελλάδα έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου;
-Είναι ψέμα ότι 26% του πληθυσμού της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού;
-Είναι ψέμα ότι οι τράπεζες βγάζουν ρεκόρ κερδών, δεν παρέχουν καμία ρευστότητα στην αγορά και δεν δίνουν τίποτα στις καταθέσεις ενώ στις χορηγήσεις σας γδέρνουν;”.

Γιατί ζητάμε εκλογές

Πέραν τούτων, η Κουμουνδούρου εξηγεί το αίτημα του κ. Κασσελάκη για εθνικές εκλογές, απαντώντας εμμέσως στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είπε χθες ότι το εν λόγω αίτημα αποσκοπεί στην ακυβερνησία της χώρας.

“Όταν λέμε ότι μπορεί να υπάρξει ανατροπή στις ευρωεκλογές - γιατί αυτές τις εκλογές έχουμε μπροστά μας - δεν εννοούμε ότι θα πέσει η κυβέρνηση ή ότι η ΝΔ δεν θα είναι το πρώτο κόμμα, το λέω για να είμαστε σαφείς. Θεωρούμε όμως ότι θα είμαστε η πρώτη προοδευτική δύναμη, δηλαδή θα είμαστε το δεύτερο κόμμα και η κυβέρνηση θα έχει τέτοια φθορά που θα υπάρξει ανατροπή στην πολιτική εικόνα. Εξ αυτού του λόγου ζητάμε και τις εκλογές. Δηλαδή είναι άλλο η κυβέρνηση να έχει το 41%, που το έχει από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, και άλλο να έχει 31 – 32% και το δεύτερο κόμμα να έχει 17, 18 ή 20%. Εδώ μιλάμε για άλλες διαφορές”, τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά.

Και πρόσθεσε: “Ο κ. Κασσελάκης στο άρθρο του σήμερα (σ.σ. χθες) εξήγησε γιατί ζητάει εκλογές. Και δεν υπάρχουν στο άρθρο του οι λέξεις ‘διπλές εκλογές’. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα σηκώσει το γάντι όμως το αίτημα εξακολουθεί να είναι στο τραπέζι και ενδεχομένως και ο κ. Μητσοτάκης να αναγκαστεί μετά τις ευρωεκλογές να θελήσει να κάνει εθνικές εκλογές. Ο κ. Κασσελάκης, και όλοι εμείς, θέλουμε να εξηγήσουμε πολιτικά στον κόσμο τι έχει συμβεί αυτό το εννιάμηνο. Και θεωρούμε ότι οι εκλογές είναι επιτακτικές και αναγκαίες”.

Οι υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιο

Ο κ. Κασσελάκης θα μιλήσει απόψε στο Περιστέρι, παρουσιάζοντας την δεύτερη ομάδα των προσώπων που θα “αναμετρηθούν” στις προκριματικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής για την ανάδειξη των 38 ευρω-υποψηφίων του κόμματος.

Στη Ν. Ιωνία χθες παρουσίασε την πρώτη ομάδα που θα διεκδικήσει την επιλογή μελών και φίλων του βόρειου τομέα Αθήνας. (Η δεύτερη ομάδα απευθύνεται στους αντίστοιχους της δυτικής Αθήνας και η τρίτη, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή στη Νέα Σμύρνη, αφορά την νότια Αθήνα).

Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τη διαδικασία των προκριματικών εκλογών “γιορτή της άμεσης δημοκρατίας”, σε αντίθεση με τους διορισμούς υποψηφίων από τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων.

“Δεν ξέρετε πόσο υπερήφανος είμαι που εμείς έχουμε επιλέξει αυτή τη διαδικασία όσο άλλοι αναμοχλεύουν παρουσιαστές από τηλεοπτικά πάνελ που έχουν διαφημίσει και ίσως έχουν εξαγοράσει τον ρόλο τους ή άλλους υποψηφίους με παλιά υλικά. Εμείς σε μία καινούργια διαδικασία δίνουμε τη δύναμη σε εσάς διότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ”, είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v