Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μάντζος: Η Ελλάδα να αποκρούει τις απειλές της Τουρκίας

«Η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας να αποστεί από την ενάσκηση της κυριαρχίας και των δικαιωμάτων της», αναφέρει δήλωση του υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μάντζος: Η Ελλάδα να αποκρούει τις απειλές της Τουρκίας

«Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο παραβιάζει ευθέως το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και τις διεθνείς συμβάσεις, που εδώ και εκατό χρόνια καθορίζουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο τα σύνορα, την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Επιβεβαιώνει, δε, την πάγια αναθεωρητική θέση της Τουρκίας και τις ανιστόρητες και παράνομες αιτιάσεις της για «αμφισβητούμενα νησιά» και "γκρίζες ζώνες"».

Τα παραπάνω αναφέρει δήλωση του Δημήτρη Μάντζου, Βουλευτή Επικρατείας και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Εξωτερικών.

«Η προσπάθεια δημιουργίας και διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μας να αποστεί από την ενάσκηση της κυριαρχίας και των δικαιωμάτων της, που εκτείνονται άμεσα σε περιβαλλοντικό και ενεργειακό επίπεδο», προσθέτει.

«Διαχρονική πατριωτική θέση του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής είναι ότι η Ελλάδα οφείλει να αποκρούει τις συγκαλυμμένες ή μη απειλές και να προασπίζει ενεργά τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών οργανισμών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v