Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Οσλο για την «πράσινη ναυτιλία» ο Χρ. Στυλιανίδης

Βασικός στόχος της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Νορβηγίας, με σκοπό να ενεργήσουν από κοινού στις επικείμενες διαπραγματεύσεις τόσο με τρίτες χώρες όσο και μεταξύ της ΕΕ και του διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Στο Οσλο για την «πράσινη ναυτιλία» ο Χρ. Στυλιανίδης

Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που σχετίζονται με την απανθρακοποίηση και την «πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας» βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, με κυβερνητικούς αξιωματούχους και ναυτιλιακούς φορείς στο Όσλο Νορβηγίας, από τις 9 έως τις 11 Απριλίου.

Οι δύο χώρες έχουν μακρά παράδοση στα θέματα της ναυτιλίας και με πολύ καλή συνεργασία στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Βασικός στόχος της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Νορβηγίας σε διμερές επίπεδο και σε διεθνείς οργανισμούς, με σκοπό να ενεργήσουν από κοινού ως καταλύτες στις επικείμενες διαπραγματεύσεις τόσο με τρίτες χώρες όσο και μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΙΜΟ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Espen Barth Eide και την υπουργό Αλιείας και Ωκεάνιας Πολιτικής Cecilie Myrseth. Επισκέφθηκε, επίσης, τα κεντρικά γραφεία του Νορβηγικού Νηογνώμονα(DNV) και συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με τον πρόεδρο και μέλη της Ένωσης Νορβηγών Πλοιοκτητών, καθώς και του τοπικού ναυτιλιακού «cluster».

Πραγματοποίησε, τέλος, επίσκεψη στο λιμάνι του Όσλο όπου ενημερώθηκε και αντάλλαξε απόψεις με μέλη του τοπικού φορέα διαχείρισης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v