ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέστε τις εκθέσεις ιδιωτικοποίησης μετοχών του ΤΧΣ στις τράπεζες

Ο Ν. Παππάς, τομεάρχης Οικονομικών απευθύνεται στον υπ. Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη και ζητά τρεις εκθέσεις για «την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από την άρον άρον εκποίησης των τραπεζών από μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ», αναφέρει ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέστε τις εκθέσεις ιδιωτικοποίησης μετοχών του ΤΧΣ στις τράπεζες

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) για να έρθουν στη Βουλή οι εκθέσεις διάθεσης και η στρατηγική ιδιωτικοποίησης των μετοχών του δημοσίου στις τράπεζες, που οδηγούν σε ζημιά 40 δισ. ευρώ, καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως αναφέρει ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Η ΑΚΕ, που απευθύνεται στον Κωστή Χατζηδάκη και η οποία κατατίθεται με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιγράφει με σαφήνεια το κόστος κάθε μίας από τις τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη δεκαετία, τα χρήματα με τα οποία απέκτησε το δημόσιο τα αντίστοιχα μετοχικά κεφάλαια, καθώς και στοιχεία, σχετικά με τις πρόσφατες ιδιωτικοποιήσεις των μετοχών του ΤΧΣ στις τέσσερις τράπεζες, αλλά και την απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων από την άρον άρον εκποίησή τους από μέρους της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΧΣ κατείχε το 8,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, το 1,4% της Eurobank, το 40,39% της Εθνικής Τράπεζας και το 27% της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποία πωλήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο, εκτός από ένα ποσοστό 18% της Εθνικής, το οποίο παραμένει στο ΤΧΣ μέχρι να εκποιηθεί.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αιτείται την κατάθεση:

  1. Της στρατηγικής ιδιωτικοποίησης των μετοχών του ΤΧΣ στις τέσσερις τράπεζες, με αφαίρεση των εμπιστευτικών στοιχείων, τα οποία αφορούν στην υπολειπόμενη αποεπένδυση της Εθνικής Τράπεζας.
  2. Τις εκτιμήσεις διάθεσης των μετοχών, για κάθε μία από τις διαθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και σε δεύτερο χρόνο την έκθεση για την διάθεση του υπολοίπου 18% της Εθνικής.
  3. Τα στοιχεία του κόστους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των διαθέσεων και τους όρους και τις διαδικασίες του χρηματοοικονομικού συμβούλου που επιλέχθηκε να τις πραγματοποιήσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v