ΠΑΣΟΚ: Κυνική ομολογία Ταχιάου για την ασφάλεια στη σήραγγα της Εγνατίας Οδού

Διακοπή κυκλοφορίας στη σήραγγα "Μαλακάσι Α": «Προκαλεί εντύπωση η κυνική και ανησυχητική ομολογία του υφυπουργού ότι στον χρόνο που μεσολάβησε, δεν περιήλθαν σε γνώση στοιχεία που να δικαιολογούν ανησυχίες για το μέγεθος του προβλήματος».

ΠΑΣΟΚ: Κυνική ομολογία Ταχιάου για την ασφάλεια στη σήραγγα της Εγνατίας Οδού

«Τις τελευταίες ημέρες η τοπική κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας παρακολουθεί αμήχανα ένα ακόμη επεισόδιο που αφορά την ασφάλεια των πολιτών. Ενώ ο περιφερειάρχης έθεσε δημοσίως θέματα ασφαλείας των διερχόμενων οχημάτων από συγκεκριμένη σήραγγα της Εγνατίας Οδού, το αρμόδιο υπουργείο αδιαφόρησε με αποτέλεσμα την παρέμβαση της εισαγγελίας Ιωαννίνων», αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Υποδομών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναλυτικά:

«Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες ώστε κάποιος αρμόδιος να ευαισθητοποιηθεί. Σήμερα με δελτίο τύπου το αρμόδιο υπουργείο ανακοινώνει τη διακοπή κυκλοφορίας διερχόμενων οχημάτων στη σήραγγα «Μαλακάσι Α». Προκαλεί εντύπωση η κυνική και ανησυχητική ομολογία του υφυπουργού ότι στον χρόνο που μεσολάβησε, δεν περιήλθαν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου στοιχεία που να δικαιολογούν τις ανησυχίες για το μέγεθος του προβλήματος», προσθέτει.

«Υπονοεί λοιπόν ότι η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» που τελεί υπό την εποπτεία του υπουργείου και είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια της οδού, δεν τον ενημερώνει για σοβαρά θέματα ασφάλειας. Ή μήπως κατά παράδοση του συγκεκριμένου υπουργείου αγνοούνται για ακόμη μια φορά οι εκκλήσεις των εργαζομένων σχετικά με τα θέματα ασφάλειας.

Επισημαίνουμε στον υφυπουργό ότι οι σήραγγες κλείνουν, όταν οι ευρωπαϊκές ή ελληνικές προδιαγραφές ασφαλείας δεν πληρούνται επαρκώς σε θέματα στατικής επάρκειας και συνθηκών διέλευσης. Είναι τεχνικά ανεπίτρεπτο οι όποιες παρεμβάσεις συντήρησης να γίνονται μόνον όταν η σήραγγα βρεθεί πριν το όριο της κατάρρευσης. Συνεπώς, οι σήραγγες δεν κλείνουν για λόγους ενσυναίσθησης τους οποίους επικαλείται ο υφυπουργός αλλά μόνον όταν τίθεται θέμα προδιαγραφών ασφαλείας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v