Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Στα χέρια ιδιωτών όλη η διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με μία μελέτη αμφίβολης επιστημονικής τεκμηρίωσης της ολλανδικής εταιρείας, εκχωρεί όλες τις αρμοδιότητες από το δημόσιο σε μια Ανώνυμη Εταιρεία!», σημειώνουν οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Στα χέρια ιδιωτών όλη η διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία

«Το δημόσιο αγαθό του νερού δεν μπορεί να δοθεί χάρισμα σε ιδιώτες! Η κυβέρνηση της ΝΔ με ένα αποικιοκρατικού τύπου μοντέλο, στο νομοσχέδιο που βρίσκεται αυτή την στιγμή στη διαβούλευση, σχεδιάζει να νομοθετήσει την παραχώρηση της διαχείρισης των υδάτων της Θεσσαλίας σε ιδιώτες, χωρίς καμία διαβούλευση με τους αρμόδιους επιστημονικούς και θεσμικούς φορείς!», σύμφωνα με κοινή δήλωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Ζαμπάρα, Εσωτερικών, Γ. Πούλου, Υποδομών & Μεταφορών, Χ. Μαμουλάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων, Β. Κόκκαλη και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Σ. Κεδίκογλου.

Οπως επισημαίνουν, «το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δημιουργεί μια εισπρακτική Ανώνυμη Εταιρεία που θα λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια και την «προικίζει», επιπλέον, με κεφάλαιο και προσωπικό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με μία μελέτη αμφίβολης επιστημονικής τεκμηρίωσης της ολλανδικής εταιρείας, εκχωρεί όλες τις αρμοδιότητες από το δημόσιο σε μια Ανώνυμη Εταιρεία!

Αντί να ενισχύσει τις υπηρεσίες του ΥΠΕΝ, της Περιφέρειας, των ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ, αντί να προχωρήσει σε ένα σοβαρό και ολιστικό σχεδιασμό και διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς και επιστημονικούς φορείς, επιμένει στα ακραία νεοφιλελεύθερα σχέδια των άνευ όρων ιδιωτικοποιήσεων.

Μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εργαζόμενους στους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, τους αγροτικούς φορείς, δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των υδάτων στη Θεσσαλία που είναι η απαρχή της γενικής ιδιωτικοποίησης των νερών!», καταλήγουν. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v