Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη των ευρω-υποψηφίων

Μέλη και φίλοι ψηφίζουν δια ζώσης ή διαδικτυακά για 35 υποψηφίους. Στ. Κασσελάκης: «Δεν είμαι προβλέψιμος αντίπαλος κ. Γκρίνμπεργκ, το κάστρο της δεξιάς προπαγάνδας καταρρέει».

ΣΥΡΙΖΑ: Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη των ευρω-υποψηφίων

Με την παρουσίαση της τρίτης ομάδας …“υποψηφίων υποψηφίων” ολοκληρώθηκε χθες στη Ν.Σμύρνη η “προεκλογική” εμφάνιση των προσώπων που θέλησαν να εκτεθούν στις αυριανές εσωκομματικές προκριματικές εκλογές για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και έχει χαρακτηριστεί “γιορτή της Δημοκρατίας”, με τον Στέφανο Κασσελάκη να τις εμφανίζει ως απόδειξη της δέσμευσής του για το χτίσιμο του “νέου ΣΥΡΙΖΑ”.

Η αυριανή ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ με τα μέλη και τους φίλους να επιλέγουν συγκεκριμένο αριθμό υποψηφίων ανάλογα με την περιφέρεια που θα ψηφίζουν. Για παράδειγμα, όποιος ψηφίζει εντός Αττικής θα επιλέξει υποψηφίους από την ομάδα της Αττικής. Αυτό έγινε ώστε οι 205 υποψήφιοι για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο να είναι έστω και στοιχειωδώς γνωστοί στους ψηφοφόρους και να υπάρχει αναλογικότητα, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί εάν όλοι ψήφιζαν για όλους, από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη.

Δια ζώσης μπορούν να ψηφίσουν όλα τα μέλη και οι φίλοι, σε όποιο εκλογικό τμήμα τους εξυπηρετεί. Στη διαδικτυακή ψήφο θα έχουν δικαίωμα μόνο όσοι υπέβαλαν το αίτημα στην πλατφόρμα isyriza.gr μέχρι την προηγούμενη Κυριακή.

Στην ίδια πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι θα βρίσκουν οδηγίες για τα "πού και πώς" της αυριανής ψηφοφορίας.

Δεν είμαι προβλέψιμος αντίπαλος για τον κ. Γκρίνμπεργκ

Μιλώντας στην Ν.Σμύρνη ο κ. Κασσελάκης έδωσε αέρα επιτυχίας στις ευρωεκλογές: “Υπάρχει ρεύμα στην κοινωνία, το κάστρο της δεξιάς προπαγάνδας καταρρέει. Πηγαίνουμε για πρώτο κόμμα, είμαστε η κυβερνώσα, σύγχρονη πατριωτική αριστερά που πηγαίνει κόντρα στους μηχανισμούς των συμφερόντων”.

Ο κ.Κασσελάκης, μιλώντας χθες στη Ν.Σμύρνη, έστειλε το μήνυμα ότι ο ίδιος είναι διάφανος, σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δίνοντας απάντηση και για το σπίτι του.

“Το ξέρω ότι οι άλλοι έχουν πρόβλημα μαζί μου διότι η προπαγάνδα Γκρίνμπεργκ για να πετύχει, θέλει έναν προβλέψιμο αντίπαλο. Και εγώ δεν είμαι προβλέψιμος. Και όσο με περιμένουν στην γωνία, τόσο θα τους βγαίνω από αλλού. Χθες άνοιξα το σπίτι μου στην τηλεοπτική κάμερα, σήμερα έβαλαν τα πληρωμένα πιστόλια τους ότι κάνω επίδειξη πλούτου. Δεν έχω κανένα λόγο να φλεξάρω το πώς ζω. Απέναντι σε έναν πρωθυπουργό που γιορτάζει την απόκτηση του 42ου ακινήτου χωρίς κανείς να ξέρει πώς φτιάχνεται μία αμύθητη περιουσία με τον μισθό του βουλευτή, νιώθω ότι έχω υποχρέωση να γνωρίζει ο κόσμος το πώς ζω, πού ζω και με ποιον ζω. Όλα στη διαφάνεια”, είπε.

Και πρόσθεσε: “Μπορεί κάποιοι να πουν ‘ναι ρε Στέφανε, ξέρω ότι έχεις χρήματα, δεν το έκρυψες ποτέ, τι νόημα έχει να το βλέπουν άνθρωποι που δεν έχουν πώς να βγάλουν τον μήνα;’. Κι έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά όπως σας έχω υποσχεθεί, θα είμαι διάφανος σε όλα, να δείτε το σπίτι μου, πώς ζω ακόμα και αν αυτό κάνει ζημιά στο προφίλ μου. Η διαφάνεια δεν είναι μέρος του προφίλ μου, η διαφάνεια είναι η ζωή μου.
Αυτός είμαι, όλα δουλεμένα, όλα δηλωμένα και όλα φορολογημένα με την αυστηρή νομοθεσία της Αμερικής.

Από την άλλη, 41 ακίνητα, αδήλωτοι Βολταίροι, offshore εταιρείες, πλαστά πόθεν έσχες και μία αποτυχημένη καριέρα στον ιδιωτικό τομέα για τον κύριο Μητσοτάκη με ζημίες στις επενδύσεις και στον εργοδότη του. Για να περάσει 1,5 μήνας αεργίας πριν να γίνει βουλευτής. Αυτή είναι η αξιοκρατία της ΝΔ”.

“Οι Ελλαδέμποροι της δεξιάς”

Δείχνοντας τους υποψήφιους για το ευρωψηφοδέλτιο, ο κ.Κασσελάκης έκανε τη σύγκριση με τον Γιώργο Αυτιά:

“Δείτε τα πρόσωπα, τις σπουδές, τις ιδέες των νέων ανθρώπων που ήρθαν κοντά μας και ύστερα δείτε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Και εκεί το ‘νέο' έχει πρόσωπο: Γιώργος Αυτιάς.

Σας ρωτάω ποια είναι η αλλαγή που επιθυμείτε; Είναι ο Γιώργος Αυτιάς ή αυτή η αξιοκρατία που βλέπετε; Ποια είναι η χώρα που ονειρεύεστε για τα παιδιά σας, τα νέα παιδιά που ονειρεύονται να πουν στην πολιτική ή ο επίσημος προπαγανδιστής του Κυριάκου Μητσοτάκη που τώρα ανταμείβεται; Ο Αυτιάς των fake news του Σαββατοκύριακου που δήλωσε σήμερα ότι το κεντρικό του σύνθημα θα είναι το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια της χούντας; Γιατί αυτό πάντα έκαναν οι Ελλαδέμποροι της δεξιάς. Προσπαθούσαν να παρουσιαστούν πιο πατριώτες από την δημοκρατική παράταξη που πολέμησε, πιο οικογενειάρχες από τις δεκάδες χιλιάδες δημοκρατικές οικογένειες που έδωσαν το αίμα τους για μία ελεύθερη πατρίδα.

Τέσσερις θέσεις για την ακρίβεια

Ο κ.Κασσελάκης χαρακτήρισε επίσης το σημερινό Μαξίμου “έναν γυάλινο πύργο αποκομμένο από όλα, που κάποιος μέσα διατάζει μοντάζ, μπάζωμα, κρύβει τι περιείχε η εμπορική αμαξοστοιχία, ενώ ξέρει κάποιος που διατάζει υποκλοπές, αλλά αυτός ο κάποιος ποτέ δεν είναι ο πρωθυπουργός, κάποιος άλλος βάζει το χέρι του, το φάντασμα του Μαξίμου μάλλον.

Και ρωτάω, τελικά αφού ο κύριος Μητσοτάκης δεν ξέρει τίποτα, ελέγχει κάτι από όλα αυτά που γίνονται στη χώρα; Δεν μπορεί να δει τίποτα απ’ όλα όσα ταλανίζουν την Ελληνίδα και τον Έλληνα; Το μόνο που μπορεί να δει τις τιμές που πετάνε. Ελαιόλαδο +116%, αρνί +66%, τυριά +42%, φρούτα +40%, δημητριακά +39%, ζάχαρη +37%, καύσιμα +34%, μοσχάρι, αυγά, γάλα +33%, ψωμί +32%. Είμαστε η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε πληθωρισμό τροφίμων και μάλλον η πρώτη στο τέλος του μήνα. Οι Έλληνες δεύτεροι φτωχότεροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Βουλγαρία. Αυτό δεν το λέμε εμείς, τα λένε τα επίσημα στοιχεία της Eurostat. Το καταφέραμε και αυτό”.

Επ΄αφορμή αυτής της αναφοράς, παρουσίασε εκ νέου (και επιγραμματικά) τέσσερις από τις “παρεμβατικές”, όπως είπε, προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ακρίβεια:

  • 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, 6% ΦΠΑ στα προϊόντα ατομικής υγιεινής ενηλίκων και στα προϊόντα περιποίησης βρεφών.
  • Ανώτατο περιθώριο κέρδους 5% για τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας
  • Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή της ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα η βενζίνη που διυλίζεται στη χώρα μας να πουλιέται ακριβότερα στην Κύπρο.
  • Τειρεσίας 5 ετών για όσες εταιρείες αισχροκερδούν.

«Αυτονόητα πράγματα. Έτσι ακριβώς θα πάμε στις ευρωεκλογές. Εκείνοι θα ειρωνεύονται, προφανώς ταραγμένοι όπως είναι ήδη, και εμείς θα περνάμε με κάθε τρόπο, κάθε μέσο, τις προτάσεις μας. Από τη μία είναι ο λαϊκισμός τους και από την άλλη η σύγχρονη πολιτική που είμαστε εμείς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v