Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρουλάκης: Ανάγκη για ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση

«Η αναξιοπιστία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κυβερνητικής λειτουργίας. Αναγκαία η ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ», είπε ο πρόεδρος του κόμματος.

Ανδρουλάκης: Ανάγκη για ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση

«Οι ευρωεκλογές είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να μπει φραγμός στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τις πελατειακές πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα, τονίζει πώς «η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση που θα κινείται αξιακά και προγραμματικά γι' αυτό πιστεύω ότι αξίζει ο προοδευτικός κόσμος της χώρας να εμπιστευτεί την προσπάθειά μας».

«Αναλογιστείτε ποιος έχει προκαλέσει τις τελευταίες ήττες της Νέας Δημοκρατίας και ποιοι ακόμη και σήμερα επιμένοντας στο lifestyle και τις αντιφατικές θέσεις που προκαλούν θολούρα, κάνουν δώρο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ταυτόχρονα ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζει ότι «είναι αναγκαία η ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ, της δύναμης που αγωνίζεται με συνέπεια για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους δικαίου, τη μείωση των ανισοτήτων, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών». Υποστηρίζει πως μια αξιόπιστη και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση στις 9 Ιουνίου θα είναι εναλλακτική κυβερνητική επιλογή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει η χώρα σελίδα.

«Η αναξιοπιστία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κυβερνητικής λειτουργίας. Για τις υποκλοπές ήταν ξένες πρεσβείες που ζήτησαν την παρακολούθησή μου μόνο και μόνο για να διαψευστούν την ίδια ημέρα. Όταν αποκαλύφθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε μετατρέψει το Υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό της κέντρο με την υποκλοπή χιλιάδων προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού, η κυρία Ασημακοπούλου και η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η ευρωβουλευτής είχε συγκεντρώσει μόνη της όλα αυτά τα email, ακόμα και από ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί της», σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης.

Περιγράφει την προσπάθεια, όπως λέει, της κυβέρνησης να συγκαλύψει την υπόθεση των υποκλοπών και τις ευθύνες στη τραγωδία των Τεμπών ενώ αναφέρει ότι στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση ενώ, επισημαίνει ο κ, Ανδρουλάκης, «το πρωί έκανε αυτές τις καταγγελίες, το ίδιο βράδυ,-όπως αποκάλυψα στη Βουλή-, οι δύο στενότεροι συνεργάτες του συναντήθηκαν με τα ίδια συμφέροντα, με αποτέλεσμα την αποπομπή τους από την κυβέρνηση».

«Καμία σταθερότητα δεν κρίνεται την 9η Ιουνίου, αλλά κρίνεται  αν θα μπει φραγμός σε όλα αυτά που δυσκολεύουν τη ζωή μας»

Μιλώντας σε κατοίκους στην Ηλιούπολη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε ότι στην κάλπη των ευρωεκλογών δεν κρίνεται η σταθερότητα.

«Η Νέα Δημοκρατία, μετά και την δικαστική απόφαση για τους Σπαρτιάτες, θα έχει το πιθανότερο πάνω από 160 βουλευτές. Καμία σταθερότητα δεν κρίνεται την 9η Ιουνίου. Αυτό που κρίνεται, είναι αν θα μπει φραγμός σε όλα αυτά που δυσκολεύουν τη ζωή μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Μας είπε ο πρωθυπουργός ότι τα δύσκολα της ακρίβειας είναι πίσω. Το έχει πει τρεις φορές, αλλά η ακρίβεια συνεχίζει να κατατρώει τους μισθούς, τις συντάξεις, την αγοραστική δύναμη του ελληνικού. Έχουμε 32% σωρευτικό πληθωρισμό στα τρόφιμα. Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν να λέει – έναν χρόνο μετά – ότι έχει πετύχει η οικονομική του πολιτική, όταν ο λαός που κυβερνά έχει τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη σε όλη την ευρωζώνη και τη δεύτερη χειρότερη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από τη Βουλγαρία;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισκοπώντας τα κυβερνητικά πεπραγμένα στον τομέα της οικονομίας.

«Προχθές, το Politico, μια έγκυρη ευρωπαϊκή εφημερίδα, δημοσίευσε ότι έχουν δοθεί με αδιαφανείς διαδικασίες 2,5 δισεκατ. ευρώ δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, σε δέκα μόλις εταιρείες για την ψηφιακή σύγκλιση και ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει debate για να μην απολογηθεί για τη διαφθορά και στους διαγωνισμούς του Ταμείου Ανάκαμψης» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό μοτίβο “διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία” , ο Ν. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Ένας πρωθυπουργός, όταν παρακολουθείται το μισό του υπουργικό συμβούλιο και οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων επί πρωθυπουργίας του, δεν θα είχε αγωνία να μάθει ποιος τους παρακολουθούσε για να εγγυηθεί την εθνική μας ασφάλεια; Άρα, αυτός που είναι πίσω από όλα αυτά είναι ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του.

Όπως, επίσης, αν δεν είχε ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης και το περιβάλλον του, για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση – που έδωσε 54 εκατ.ευρώ η Ευρωπαϊκή Ένωση για να έχουμε ασφάλεια στις μετακινήσεις των τρένων-, γιατί δεν προχωρά ταχύτατα η έρευνα; Γιατί εδώ και έναν χρόνο, που ξέρει ότι υπήρχαν χαλκευμένες συνομιλίες, δεν πήγε ο ίδιος στη δικαιοσύνη να ζητήσει να διερευνηθεί ποιος είναι αυτός που επί πρωθυπουργίας του διέπραξε αυτό το έγκλημα; Αυτή την περιφρόνηση ακόμα και στις οικογένειες των θυμάτων; Η διαφθορά δεν είναι στην κυβέρνηση. Η διαφθορά είναι στο Μέγαρο Μαξίμου και πρωταγωνιστής της ατιμωρησίας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η 9η Ιουνίου δεν είναι μια απλή μάχη, είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα, που πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Γιατί ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξει φραγμός στην διαφθορά, την ατιμωρησία, την αλαζονεία και την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που αυξάνει τις ανισότητες και υπονομεύει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων με την αύξηση του κόστους διαβίωσης» κατέληξε ως προς το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v