ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 47.000 έχουν ψηφίσει στις προκριματικές εκλογές

Πού και πώς ψηφίσουν μέλη και φίλοι. μέχρι τις 6μμ. Για “γιορτή της Δημοκρατίας” κάνει λόγο η Κουμουνδούρου. “Γίνεται πράξη ο νέος ΣΥΡΙΖΑ με άνοιγμα στην κοινωνία”. Στις 21:00 κλείνουν οι κάλπες λόγω αυξημένης προσέλευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 47.000 έχουν ψηφίσει στις προκριματικές εκλογές

Τους 35 υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύουν σήμερα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μέχρι τις 6μμ είχαν ψηφίσει 47.000 μέλη και φίλοι, αριθμός που θεωρείται “πολύ σημαντικός”, δεδομένου ότι η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη.

Στις 21:00 κλείνουν οι κάλπες λόγω αυξημένης προσέλευσης.

Ο συγκεκριμένος τρόπος διαμόρφωσης του ευρωψηφοδελτίου χαρακτηρίζεται “γιορτή της Δημοκρατίας” από την Κουμουνδούρου, ενώ κάνει πράξη τη δέσμευση του Στέφανου Κασσελάκη για το χτίσιμο “του νέου ΣΥΡΙΖΑ με άνοιγμα του στην κοινωνία”.

Από τις περίπου 400 αιτήσεις που εστάλησαν, επελέγησαν 205 πρόσωπα που θα διεκδικήσουν μία θέση στο ευρω-ψηφοδέλτιο.

Από τη σημερινή διαδικασία θα αναδειχθούν 35 υποψήφιοι, ενώ πέντε θέσεις θα συμπληρωθούν απευθείας από τον κ. Κασσελάκη. Οι δύο νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι χωρίς να λάβουν μέρος στις σημερινές προκριματικές εκλογές.

Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής είναι ο Φώτης Κουβέλης.

Στη σημερινή ψηφοφορία τα μέλη και οι φίλοι επιλέγουν συγκεκριμένο αριθμό υποψηφίων ανάλογα με την περιφέρεια που θα ψηφίζουν. Για παράδειγμα, όποιος ψηφίζει εντός Αττικής θα επιλέξει υποψηφίους από την ομάδα της Αττικής.

Αυτό έγινε ώστε οι 205 υποψήφιοι να είναι έστω και στοιχειωδώς γνωστοί στους ψηφοφόρους και να υπάρχει αναλογικότητα, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί εάν όλοι ψήφιζαν για όλους, από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη.

Δια ζώσης μπορούν να ψηφίσουν όλα τα μέλη και οι φίλοι, σε όποιο εκλογικό τμήμα τους εξυπηρετεί. Στη διαδικτυακή ψήφο θα έχουν δικαίωμα μόνο όσοι υπέβαλαν το αίτημα στην πλατφόρμα isyriza.gr μέχρι την προηγούμενη Κυριακή.

Στην ίδια πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι θα δουν ποιους και πόσους ψηφίζουν ανά περιφέρεια.

Δείτε εδώ: https://euroekloges.syriza2024.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v