Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα. Για “γιορτή της Δημοκρατίας” κάνει λόγο η Κουμουνδούρου. “Γίνεται πράξη ο νέος ΣΥΡΙΖΑ με άνοιγμα στην κοινωνία”.

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Τους 35 υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξαν τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στις 9.μμ (δόθηκε παράταση μίας ώρας) είχαν ψηφίσει πάνω από 60.000 μέλη και φίλοι, αριθμός που θεωρείται “πολύ σημαντικός”, δεδομένου ότι η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη.

Τα αποτελέσματα ανά περιφέρεια φτάνουν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπής, της οποίας επικεφαλής είναι ο Φώτης Κουβέλης, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο.

Ο συγκεκριμένος τρόπος διαμόρφωσης του ευρωψηφοδελτίου χαρακτηρίζεται “γιορτή της Δημοκρατίας” από την Κουμουνδούρου, ενώ κάνει πράξη τη δέσμευση του Στέφανου Κασσελάκη για το χτίσιμο “του νέου ΣΥΡΙΖΑ με άνοιγμα του στην κοινωνία”.

Από τις περίπου 400 αιτήσεις που εστάλησαν, επελέγησαν 205 πρόσωπα που διεκδίκησαν μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Από τη σημερινή διαδικασία αναδείχθηκαν 35 υποψήφιοι, ενώ πέντε θέσεις θα συμπληρωθούν απευθείας από τον κ. Κασσελάκη. Οι δύο νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι χωρίς να λάβουν μέρος στις σημερινές προκριματικές εκλογές.

Κατά την ψηφοφορία, μέλη και φίλοι επέλεξαν συγκεκριμένο αριθμό υποψηφίων ανάλογα με την περιφέρεια που ψήφισαν. Για παράδειγμα, όποιος ψήφισε εντός Αττικής επέλεξε υποψηφίους από την ομάδα της Αττικής.
Αυτό έγινε ώστε οι 205 υποψήφιοι να είναι έστω και στοιχειωδώς γνωστοί στους ψηφοφόρους και να υπάρχει αναλογικότητα, κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί εάν όλοι ψήφιζαν για όλους, από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη.

Δια ζώσης ψήφισαν όλα τα μέλη και οι φίλοι, σε όποιο εκλογικό τμήμα τους εξυπηρετούσε. Στη διαδικτυακή ψήφο είχαν δικαίωμα μόνο όσοι υπέβαλαν το αίτημα στην πλατφόρμα isyriza.gr μέχρι την προηγούμενη Κυριακή.

Στην ίδια πλατφόρμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να δουν ποιους και πόσους ψηφίζουν ανά περιφέρεια.

Δείτε εδώ: https://euroekloges.syriza2024.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v