Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Αποκτά δυναμική η υποψηφιότητα Μπελέρη

Ανακοινώνεται το απόγευμα το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Το σενάριο για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και την παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη. Το διακύβευμα της κάλπης που θα τονίσει ο πρωθυπουργός.

ΝΔ: Αποκτά δυναμική η υποψηφιότητα Μπελέρη

Ανατροπή σκηνικού όσον αφορά την υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες. Ενώ μέχρι το Σαββατοκύριακο οι σχετικές διαρροές και εκτιμήσεις ήταν ότι ο κ. Μπελέρης δεν θα συμπεριληφθεί στη γαλάζια ευρωλίστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αποφάσισε να προχωρήσει τελικά η συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Εφόσον επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μια έντονα συμβολική κίνηση, δεδομένης και της στάσης της αλβανικής κυβέρνησης στην υπόθεση Μπελέρη, ενώ υπάρχει η προσδοκία το όνομα του Βορειοηπειρώτη δημάρχου να προσελκύσει ψήφους από τον χώρο δεξιά της ΝΔ, σε αντιμετώπιση ενός σοβαρού πολιτικού προβλήματος της κυβερνώσας παράταξης.

Με την ανακοίνωση των 42 υποψηφίων στην εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, το Μέγαρο Μαξίμου μπαίνει για τα καλά σε προεκλογικούς ρυθμούς ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Τα 32 ονόματα είναι ήδη γνωστά και ουσιαστικά απομένουν 10 ακόμα για να συμπληρωθεί το παζλ των επιλογών του πρωθυπουργού. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, η πιθανότητα εκπλήξεων δεν αποκλείεται από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη, την ώρα που στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί έντονα και το όνομα της παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, αναμένεται να επαναλάβει και σήμερα το δίλημμα της κάλπης και την ανάγκη μιας «νέας ισχυρής εντολής» στη ΝΔ. «Ψηφίζουμε για το πώς μπορούμε την επόμενη μέρα να βοηθήσουμε τους Έλληνες πολίτες όντας πιο αποτελεσματικοί και διεκδικητικοί στην Ευρώπη. Και ποιο κόμμα, ποιος πολιτικός αρχηγός και ποιοι ευρωβουλευτές μπορούν να το κάνουν αυτό», τόνισε στην τελευταία του συνέντευξη και συνέχισε: «Ψηφίζουμε, επίσης, για να μπορέσουμε να στείλουμε ένα ισχυρό εσωτερικό μήνυμα ότι αυτή η πορεία των μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Τι εννοώ απρόσκοπτα; Όσο πιο δυνατή βγει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη ορμή θα έχει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις της, χωρίς κάποιος να αμφισβητήσει τους βασικούς πολιτικούς συσχετισμούς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v