Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Συντονισμένη επίθεση από Ν. Αριστερά και ΠΑΣΟΚ μέσω… Δ. Παπανώτα

Η πρώτη γεύση της προεκλογικής πολεμικής από τους βασικούς αντιπάλους, το «άρωμα Αχτσιόγλου» και η απάντηση της Κουμουνδούρου: δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του υποψηφίου - οι επικριτές σιώπησαν στα ομοφοβικά σχόλια κατά Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: Συντονισμένη επίθεση από Ν. Αριστερά και ΠΑΣΟΚ μέσω… Δ. Παπανώτα

Η Κουμουνδούρου πήρε χθες μία πρώτη, έντονη, γεύση για τη σφοδρότητα της ευρω-εκλογικής μάχης, ως προς την πολεμική που θα ασκήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο η ΝΔ όσο (και κυρίως) το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λόγω συνδιεκδίκησης της δεύτερης θέσης, αλλά και η Νέα Αριστερά προκειμένου να δικαιώσει τη διάσπαση.

Ως εκ τούτων, πήρε και το μήνυμα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά τα στελέχη της, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και πρωτίστως η ηγεσία της, καθώς το παραμικρό, έστω φραστικό, φάλτσο, θα προκαλεί πλέον… συγχορδία επιθέσεων.

Το “πυρ” για τη χθεσινή επίθεση το έδωσε η Έφη Αχτσιόγλου, καθώς με ανάρτηση της επικαλέσθηκε παλαιότερες δηλώσεις του δημοσιογράφου (και υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) Δημήτρη Παπανώτα, κατηγορώντας τον για σεξισμό.

“Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, ‘εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα ΤΗΣ’”», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, κατηγορώντας τον κ. Παπανώτα για απόψεις που αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος, ζητώντας, μέσω ανάρτησης στα social media, την παραίτηση ή την αποπομπή του κ. Παπανώτα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και “πηγές” του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, οι οποίες μετέφεραν το πρόβλημα στην επίσης υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Μπεκατώρου, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να συνυπάρχει στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον κ. Παπανώτα. Κι αυτό διότι η κ. Μπεκατώρου “έφερε” στη χώρα το κίνημα me too πριν από τρία χρόνια με αφορμή την καταγγελία της για βιασμό.

Δ. Παπανώτας: Έγινε κοπτοραπτική

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, ο κ. Παπανώτας προέβη σε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι στις εν λόγω παλαιότερες δηλώσεις του “έγινε κοπτοραπτική”, για να σημειώσει:

“Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον.

Απολογούμαι αν μέσα από την ‘κοπτοραπτική’ της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά”.

Κατόπιν τούτων, αρμόδιες πηγές του κόμματος ξεκαθάρισαν ότι δεν τίθεται θέμα ούτε απομάκρυνσης του δημοσιογράφου από το ευρωψηφοδέλτιο ούτε αντίδρασης της κ. Μπεκατώρου.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, έκανε μάλιστα λόγο για “επιλεκτική ευαισθησία” των επικριτών του κ.Παπανώτα, δεδομένου ότι “δεν είπαν ούτε μία λέξη” προ τριών ημερών, όταν ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης έκανε το απαράδεκτο ομοφοβικό σχόλιο εις βάρος του Στέφανου Κασσελάκη. Προσθέτοντας ότι η σιωπή τους συνεχίσθηκε και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε επισήμως θέμα για τον “γαλάζιο” βουλευτή.

ΝΕ.ΑΡ.: Σύνδεση με το «πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια»

Από πλευράς Νέας Αριστεράς η σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσθηκε και με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη στη Ν.Υόρκη για τη σχέση του με την θρησκεία: ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Καρπόζηλος τις συνέδεσε με το “πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια” που χρησιμοποίησε ως σύνθημα ο δημοσιογράφος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς.

“Στο αναγεννημένο τρίπτυχο του ‘πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια’, οι απόψεις του κ.Παπανώτα, προφανώς, είναι ανεκτές. Γιατί έρχονται από την ίδια εποχή. Το σκοτεινό παρελθόν της χώρας. Καμία έκπληξη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καρπόζηλος.

Στ. Κασσελλάκης: Καπηλεία πατριωτισμού και πίστης

Ο ίδιος ο κ.Κασσελάκης, σε δική του ανάρτηση, απάντησε επιθετικά στις επικρίσεις που δέχθηκε: “Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη δεξιά τελειώνει εδώ. Η διαίρεση των Ελλήνων από τη Δεξιά τελειώνει εδώ. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι πασχίζουν καθημερινά για τα παιδιά τους. Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Εν μέσω όλων αυτών, συνεδριάζει το μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο, υπό την προεδρία του άρτι αφιχθέντος από την Ν. Υόρκη κ. Κασσελάκη.

Αύριο το απόγευμα, σε ειδική εκδήλωση, θα παρουσιαστεί το σύνολο του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια, όπως είχαμε αναφέρει προ ημερών, ο κ. Κασσελάκης θα ξεκινήσει μπαράζ επισκέψεων στα μικρά και μεγάλα νησιά του Αιγαίου (με το σκάφος του Ευάγγελου Αποστολάκη) εγκαινιάζοντας τις περιοδείες του ανά τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v