Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν χωρεί συζήτηση, γράφει ο Στ. Κασσελάκης. Τον αντικαθιστά ο Κώστας Σιδηρόπουλος. Πώς αντέδρασε ο δημοσιογράφος.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Με ανάρτησή του στο Χ ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την απόφασή του να αφήσει εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Δημήτρη Παπανώτα. Είχε προηγηθεί η παρέμβαση της Σοφίας Μπεκατώρου για το θέμα

Τον κ. Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο αντικαθιστά ο Κώστας Σιδηρόπουλος (o οποίος πήρε επίσης μέρος στις προκριματικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής) ως υποψήφιος στον νομό Αττικής.

Είναι διδάκτορας Βιολογίας, ζωγράφος, ποιητής και μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις. Γιος της πρώην βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα και του απόστρατου στρατηγού Θόδωρου Σιδηρόπουλου. 

Η ανάρτηση Κασσελάκη

Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δεν χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα.

Παπανώτας: Ρηχός τρόπος σκέψης

Για «ρηχό τρόπο σκέψης» έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπανώτας. «Είναι μια μεγάλη νίκη που κατήγε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, η Ν.Δ. γενικότερα, η Νέα Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ και όλοι οι υπόλοιποι σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τους δίνω τα συγχαρητήριά μου για το ρηχό τρόπο σκέψης με τον οποίον αντιμετώπισαν το ζήτημα και ειλικρινά λυπάμαι», ανέφερε.

«Χαίρομαι από την άλλη πλευρά γιατί όταν μπεις σε έναν στίβο για να δώσεις έναν αγώνα και δεν είναι πρέπουσες οι συνθήκες, καλό είναι να απομακρύνεσαι πολύ νωρίς» σημείωσε, λέγοντας πως από την Τετάρτη είχε επικοινωνήσει με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος: «Τους είπα, αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που σίγουρα θα δεχτώ, γιατί είμαι ένας υποψήφιος που πάντα είναι στο κέντρο της προσοχής, τότε να παραιτηθώ. Μου είπαν, όχι Δημήτρη, είμαστε στο πλευρό σου».

«Δεν θέλουν τη βοήθειά μου, δεν πειράζει» σχολίαζε, χαρακτηρίζοντας τη διαγραφή του προσβολή όχι μόνο προς τον ίδιο αλλά και προς εκείνους που τον ψήφισαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v