Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελακης: Χάλασε το σχέδιο για μικρό, απομονωμένο ΣΥΡΙΖΑ

Πώς όρισε τη «σύγχρονη Αριστερά», οι απαντήσεις «στο καλοδουλεμένο σχέδιο δολοφονίας του χαρακτήρα μου όπως και του Α. Τσίπρα». Σκληρή αναφορά σε ευρω-υποψηφίους της ΝΔ «με χουντικά συνθήματα και ύμνους στον Κασιδιάρη». Η στιγμή του «Αλέξη έλα επάνω».

Κασσελακης: Χάλασε το σχέδιο για μικρό, απομονωμένο ΣΥΡΙΖΑ

“Το σχέδιο ήταν ένας ΣΥΡΙΖΑ μικρός, απομονωμένος, με ένα άλλο κόμμα στο ρόλο της βολικής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τους το χαλάσατε”. Με αυτά τα λόγια ο Στέφανος Κασσελάκης, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα, άνοιξε την εκδήλωση παρουσίασης του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, δίνοντας το σήμα για το πώς εννοεί την σύγχρονη Αριστερά, αλλά και απαντώντας στους επικριτές του.

Η εκδήλωση διήρκεσε τρεις ώρες, καθώς οι 42 υποψήφιοι “παρουσίασαν” διαδοχικά τους εαυτούς τους επί δίλεπτο ο καθένας, ενώ στο τέλος, ο κ. Κασσελάκης ανέβηκε στη σκηνή για την “οικογενειακή φωτογραφία”.

Η στιγμή που επικράτησε …πανζουρλισμός ήταν όταν, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος ήταν επιλογή “κάποιου” πέρυσι για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, κάλεσε τον κ. Τσίπρα στη σκηνή με τη φράση “Αλέξη, έλα πάνω”. Ο κ. Τσίπρας χαιρέτησε έναν-έναν τους υποψηφίους και όλοι μαζί έβγαλαν την φωτογραφία.

 Έστειλε επίσης και μία προειδοποίηση “που μας αφορά όλους”, όπως είπε: “η παραμικρή απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, από ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα, τα δικαιώματα πολίτη, θα υπάρχει μηδενική ανοχή. Το είδατε ήδη αυτό”, τόνισε, παραπέμποντας στην αποπομπή από το ευρωψηφοδέλτιο του Δημήτρη Παπανώτα.

Για να προσθέσει: “Εγώ δεν είμαι Μητσοτάκης να κρατάω στο ψηφοδέλτιο την υμνήτρια του Κασιδιάρη (σ.σ. εννοούσε την Ελεωνόρα Μελέτη), να βάζω ακροδεξιά στοιχεία που γεννούν αποτροπιασμό και να κρατάω βουλευτή που δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει ‘ο’ ή ‘η’ μπροστά από το όνομα ανθρώπου που έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό (σ.σ. τον βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη που έκανε το εν λόγω ομοφοβικό σχέδιο για τον ίδιον).

Αναφερόμενος επίσης στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είπε πως “χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά, με τον Γιώργο Αυτιά, με χουντικά συνθήματα και χρυσαυγίτικες προσεγγίσεις”.

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης απάντησε άμεσα και έμμεσα στις επικρίσεις που έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες.

- Σε μία προσωπική στιγμή που μοιράστηκα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο είδα να μου φορτώνονται φράσεις που ποτέ δεν είπα (σ.σ. για την κολυμπήθρα). Όταν είσαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ένα καλοδουλεμένο σύστημα από Μαξίμου δουλεύει με ένα σκοπό: να δολοφονήσει τον χαρακτήρα σου. Αυτό το έχει ζήσει περισσότερο από τον καθένα ο Αλέξης Τσίπρας. Απαντάω: διαστρεβλώστε, χτυπήστε, έχω απίστευτο πείσμα και αντοχή, δεν θα καταφέρετε να με και να μας τσακίσετε. Το μόνο θαύμα είναι εδώ: και είναι ο κόσμος που μετά από δύο ήττες και δύο διασπάσεις είπε “κάτω τα χέρια από τον ΣΥΡΙΖΑ”. Μην ψάχνετε σε μένα κρίσεις Μεσσιανισμού, δεν είμαι εγώ που πληρώνω δημοσιογράφους για να με αποκαλούν Μωϋσή.

- Κάτι γίνεται, κάτι γεννιέται, άνθρωποι που συντάσσονται για πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τα think tanks και τα βιογραφικά για το ευρωψηφοδέλτιο. Όλοι αυτοί ήρθαν σε μας για μία διαφορετική, πραγματική αριστεία που θα αντιταχθεί στη λαμογιά, η οποία βαφτίσθηκε αριστεία για να λυμαίνεται άριστα τα δημόσια ταμεία.

- Σύγχρονη αριστερά είναι:

  • Αυτή που πιστεύει και αγωνίζεται για μία κοινωνία αλληλεγγύης, για ένα κράτος που φροντίζει ώστε ο πρώτος και ο τελευταίος πολίτης να έχει αξιοπρεπή υγεία, παιδεία, μισθό. Για μία ζωή με αξιοπρέπεια και ίσες ευκαιρίες που θα του επιτρέψουν να προκόψει. Εγώ αυτό ονομάζω “ελληνικό όνειρο”.
  • Αυτή που δεν εκχωρεί τον πατριωτισμό στους πατριδοκάπηλους και την ασφάλεια σε μία ΝΔ που επί ημερών έχουν εκτοξευθεί όλοι οι δείκτες της εγκληματικότητας.
  • Αυτή που έχει ανοικτό το βλέμμα στον κόσμο γύρω μας, που παλεύει για την κλιματική κρίση, για το τέλος της λιτότητας πανευρωπαϊκά, για μία νέα μεταναστευτική πολιτική.
  • Αυτή που καταδικάζει κάθε τρομοκρατική ενέργεια αλλά τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάπαυσης πυρός για να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα, για ένα παλαιστινιακό κράτος που θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ, που δεν θα δεχτεί καμία υποχώρηση και κανέναν ενδοτισμό.
  • Αυτή που θεωρεί θετικό τον διάλογο με την Τουρκία αλλά με σαφή στόχευση: την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές: καμία κίνηση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, απόλυτος σεβασμός της εθνικής μας κυριαρχίας, καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ, καμία απεμπόληση του μονομερούς κυριαρχικού μας δικαιώματος της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια.
  • Σύγχρονη προοδευτική πολιτική σημαίνει να μπορείς να μιλήσεις στην κάθε γενιά με τη γλώσσα της, στην κάθε εποχή με τις ανάγκες της.Η πυξίδα σου όμως να είναι σταθερή: Με τον άνθρωπο, με την αλληλεγγύη, με την κοινωνία.

Αυτοί είμαστε εμείς. Ερχόμαστε από πολύ μακριά και είμαστε καινούργιοι ταυτόχρονα. Απέναντί μας, ένα καθεστώς που παίζει με τη λάσπη, μοντάρει, μπαζώνει, παρακολουθεί, προπαγανδίζει, εξαπατά. Μία κυβέρνηση γεμάτη αρνητικές πρωτιές.

Κι αφού πάμε σε ευρωπαϊκές εκλογές: Δεν μπορεί άλλο αυτή η χώρα να συνδυάζει έμμεσους φόρους Σουηδίας με κοινωνικές παροχές τριτοκοσμικού κράτους. Δεν μπορεί άλλο αυτή η χώρα να συνδυάζει τιμές τροφίμων Γαλλίας, ενοίκια Γερμανίας και μισθούς Βουλγαρίας. Δεν βγαίνει η εξίσωση. Βγαίνει για τις τράπεζες και τα ολιγοπώλια στο ηλεκρτικό ρεύμα. Αλλά δε βγαίνει η εξίσωση για τον οικογενειάρχη που βάζει μπροστά του ένα χαρτί, τραβάει μία κάθετη γραμμή και υπολογίζει έσοδα - έξοδα κάθε μήνα. Δε βγαίνει για έναν νέα, μία νέα, που ούτε καν μπορεί να φανταστεί πώς θα αρχίσει οικογένεια. Δε βγαίνει για έναν παππού, μια γιαγιά που δούλεψαν μια ζωή για να παίρνουν συντάξεις πείνας. Δε βγαίνει. Θέλουμε καλύτερη ζωή και τη θέλουμε τώρα.

* Το σύνολο του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα πέντε πρόσωπα που όρισε απευθείας ο κ. Κασσελάκης (Μέλπω Λεκατσά, Δέσποινα Σίνου, Βιολέτα Κόρδατζη, Βασίλης Παπαλαζάρου, και Λύδια Βένερη) δημοσιεύονται σττη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v