ΣΥΡΙΖΑ: «Πορτιέρη» στην πίστη χρίζει τον εαυτό του ο Βελόπουλος

«Ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος επιχειρεί επί της ουσίας να απαγορεύσει την είσοδο στις εκκλησίες σε όσους «τόλμησαν» να πράξουν το αυτονόητο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: «Πορτιέρη» στην πίστη χρίζει τον εαυτό του ο Βελόπουλος

«Μερικά μόλις 24ωρα μετά την αποτρόπαιη πράξη βίας σε βάρος βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από (πρώην, πλέον) στέλεχος του σκοταδιστικού κόμματος «Νίκη», ο πρόεδρος της ακροδεξιάς «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος, φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα της ομοϊδεάτισσάς του η οποία προέβη στον τραμπουκισμό. Ο κ. Βελόπουλος, "προειδοποίησε" βουλευτές και υπουργούς που ψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στον γάμο να μην "διχάσουν το χριστεπώνυμο πλήθος πιάνοντας στασίδι στις εκκλησίες", διότι δεν μπορούν "να έχουν απαίτηση να εισέρχονται στον οίκο του Κυρίου"».

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «για την υποδαύλιση της έντασης από τον Κυριάκο Βελόπουλο».

Αναλυτικά:

«Χρίζοντας τον εαυτό του «πορτιέρη» στην πίστη, ο πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος επιχειρεί επί της ουσίας να απαγορεύσει την είσοδο στις εκκλησίες σε όσους «τόλμησαν» να πράξουν το αυτονόητο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δικαιολογώντας από τώρα νέα περιστατικά προπηλακισμών και χειροδικίας. Και διεκδικώντας για τον ίδιο και το κόμμα του την αποκλειστικότητα στη θρησκευτική πίστη και έκφραση. Γνωρίζει ότι έτσι υποδαυλίζει το μίσος και την ένταση, τη στιγμή που προέχει η καταδίκη του τραμπουκισμού και του σκοταδισμού», προσθέτει.

«Αυτό έκανε πάντα η ακροδεξιά: χυδαία καπηλεία των συναισθημάτων του ελληνικού λαού, ακόμα κι αν αυτό οδηγεί σε ατραπούς βίας και διχασμού. Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση ώστε να απομονώσουν τη μισαλλοδοξία και την καλλιέργεια του μίσους, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην ακροδεξιά και τις δυνάμεις του φασισμού: δεν θα γυρίσουμε ποτέ ξανά στο σκοτεινό παρελθόν της καχεκτικής δημοκρατίας και του φόβου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v