Πηγές υπ. Αμυνας: Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι προηγουμένως συμφωνημένες αμοιβαίες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν κατά το 2024 και ξεκίνησαν οι εργασίες για το Σχέδιο Εφαρμογής για το 2025, διευκρινίζουν.

Πηγές υπ. Αμυνας: Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Στη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που έγινε στην Αθήνα αναφέρθηκαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνάντησης, πηγές του υπουργείου σημείωσαν τα εξής:

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 2024 σε φιλικό κλίμα. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι προηγουμένως συμφωνημένες αμοιβαίες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν κατά το 2024 και ξεκίνησαν οι εργασίες για το Σχέδιο Εφαρμογής για το 2025. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν τα προσχέδια δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν το 2025, εννέα στην Ελλάδα και εννέα στην Τουρκία. Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία. Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο του προηγουμένως συμφωνηθέντος Σχεδίου Εφαρμογής για το 2024, αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί την ελληνική Σχολή Εθνικής Άμυνας τον Ιούνιο».

Κατά τη συνήθη πρακτική, την εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Αμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί Ακτουρκ, ακολουθούν ρεπορτάζ που αποδίδονται σε απαντήσεις «πηγών» σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v