Μπαράζ περιοδειών ανά την επικράτεια με το βλέμμα στις κάλπες

Στ. Κασσελάκης: Από το Ιόνιο στην Ήπειρο, με διήμερη παρένθεση στις γειτονιές της Αθήνας. Ευρω-παρέμβαση Α. Τσίπρα από το Βερολίνο. Τη «μάχη της Κρήτης» δίνει από σήμερα ο Ν. Ανδρουλάκης.

Μπαράζ περιοδειών ανά την επικράτεια με το βλέμμα στις κάλπες

Με περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα αρχηγοί και υποψήφιοι ευρωβουλευτές μπαίνουν στην τελική ευθεία προς την ευρω-μάχη της 9ης Ιουνίου, αφήνοντας πίσω τους τη σύντομη, έτσι κι αλλιώς, πασχαλινή ραστώνη.

Μετά την προπασχαλινή δεκαήμερη νησιωτική περιοδεία στο Αιγαίο, στην Κέρκυρα (όπου έκανε Πάσχα) και στους Παξούς, ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην Ηγουμενίτσα, πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στην Ήπειρο, ενώ θα ακολουθήσουν Πρέβεζα και Άρτα.

Αμέσως μετά (Παρασκευή και Σάββατο) σχεδιάζεται εξόρμηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιων ευρωβουλευτών σε γειτονιές της Αθήνας, όπου θα μιλήσουν με πολίτες και θα μοιράσουν υλικό του κόμματος, κυρίως για την ακρίβεια.

Οι λεπτομέρειες συζητήθηκαν σε τηλεσύσκεψη που είχε τη Δευτέρα ο κ. Κασσελάκης με τους ευρω-υποψηφίους και συνεργάτες του, όπου ακούστηκαν προτάσεις για πτυχές της καμπάνιας.

Την αφορμή για νέα επίθεση στην κυβέρνηση την έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, ο οποίος χαρακτήρισε «χυδαιότητα, αθλιότητα και κατηφόρα» τη συνομιλία του κ. Κασσελάκη με πολίτη για την τραγωδία των Τεμπών και την επιχείρηση συγκάλυψης.

«Πολιτικοί πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, το παίζουν ευσεβείς και μετά πηγαίνουν στη Βουλή και συγκαλύπτουν εγκλήματα, με κορυφαίο το έγκλημα των Τεμπών», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας απλός τρόπος για τον πρωθυπουργό να εξαιρέσει τον εαυτό του και τους βουλευτές του από αυτήν τη συνομοταξία: Το κατηγορητήριο για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή το έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνυπογράφουν και παραπέμπεται ο υπουργός των Τεμπών στη δικαιοσύνη. Δεν θα το κάνουν ποτέ. Γι’ αυτούς, η προστασία του τζακιού προηγείται της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς. Όμως όσα χέρια κι αν φιλήσουν, η συνενοχή φαίνεται στο βλέμμα τους -και θα μείνει για πάντα στα χέρια τους».

Από την Ηγουμενίτσα, συνομιλώντας με πολίτες, τόνισε: «Το βασικό διακύβευμα για το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι η ηθική, προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα υστερεί, πάνω απ' όλα, στην ηθική στην πολιτική. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται την πολιτική και οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους πολίτες. Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σταματήσει».

Με αφορμή, δε, την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού από την κυβέρνηση, τόνισε ότι «τα λιμάνια, ειδικά τα κομβικά λιμάνια, είναι δημόσια αγαθά για μας. Είναι γεωπολιτικά, είναι εθνική υπόθεση». Και, άρα, δεσμεύθηκε ότι «δεν πρόκειται να τα ξεπουλάμε σε ξένους, χωρίς καμία δέσμευση για τους Έλληνες πολίτες».

Παρέμβαση Τσίπρα από το Βερολίνο

Μία σημαντική ευρω-παρέμβαση θα κάνει σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς θα μιλήσει στο Βερολίνο, στο EuroJam 2024. Πρόκειται για ένα event που διοργανώνει κάθε χρόνο, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, η οργάνωση “Tu was für Europa” (Κάνε κάτι για την Ευρώπη).

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, στο EuroJam συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες που εκπροσωπούν διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας. «Χωρίς συγκεκριμένους όρους και οδηγίες, χωρίς κεντρικό σύνθημα ή θέμα, το μοναδικό αίτημα είναι: νέες σκέψεις για την Ευρώπη», σημειώνουν. Αντικειμενικά, η φετινή διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπίπτει με την καμπάνια για τις ευρωεκλογές.

Ν. Ανδρουλάκης: Στη μάχη της Κρήτης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού πέρασε το Πάσχα στην Αθήνα, αναχώρησε προχθές για τη Σέριφο, ενώ από σήμερα θα βρίσκεται στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό τα Χανιά, δεδομένης της τεράστιας σημασίας που δίνει στη διατήρηση των καλών δυνάμεων που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο νησί.

Στη Σέριφο μίλησε για την προτεραιότητα που δίνει το κόμμα του «στην ευημερία των μόνιμων πληθυσμών των μικρών νησιών της πατρίδας μας», προτείνοντας ισχυρά φορολογικά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις στη μεταποίηση και στον πρωτογενή τομέα. Επίσης, ενίσχυση των υποδομών που πάσχουν και ισχυρό κοινωνικό κράτος με έμφαση στην υγεία και την παιδεία.

Επιμένοντας, σταθερά, στην golden visa, ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε «αδιανόητη» την επιλογή της κυβέρνησης να διατηρήσει το όριο στις 400.000 ευρώ, «με αποτέλεσμα να προκαλείται μεγάλη πίεση και να δημιουργούνται ανισότητες», ενώ στην Κρήτη και σε άλλα μεγάλα νησιά το ανέβασε στις 800.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v