Μαρινάκης: Η Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη η τοξικότητα δεν είναι μια συνιστώσα αλλά κυρίαρχη γραμμή», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαρινάκης: Η Βόρεια Μακεδονία να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Δεν έχει προηγούμενο χυδαιότητας η δήλωση του κ. Κασελάκη για τους "υπουργούς που σκοτώνουν παιδιά"», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Κατ’ αρχάς γιατί αφορά τον εν ενεργεία πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ η εκ των υστέρων προσπάθεια αλλοίωσης αυτής της δήλωσης κάνει χειρότερο όλο το θέμα. Είναι αδιανόητο αυτό που λέχθηκε. Στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη η τοξικότητα δεν είναι μια συνιστώσα αλλά κυρίαρχη γραμμή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πορευτούμε σε αυτό το κλίμα τοξικότητας και διχασμού».

Για την έλευση Ράμα στην Αθήνα, όπως είπε, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε μόλις την περασμένη Τρίτη, στις 7 Μαΐου, όχι για τον τόπο της εκδήλωσης, ενώ για το θέμα Μπελέρη είπε ότι «δεν είναι ένα διμερές ζήτημα. Η υποψηφιότητά του συμβολίζει την προάσπιση των δίκαιων. Η κυβέρνηση σε ανώτατο επίπεδο αλλά και η ΝΔ το έχουν θέσει στις Βρυξέλλες, έχουν περάσει ομόφωνα ψηφίσματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Ο κ. Μαρινάκης, ερωτηθείς για τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία, χαρακτήρισε «αυτονόητο και προφανές ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε στα εσωτερικά ενός άλλου κράτους, περιμένουμε να δούμε τις διακηρύξεις της νέας κυβέρνησης και από εκεί και πέρα θα σχολιάσουμε».

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «η ΝΔ τότε, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είχε την πιο συνεπή και απολύτως ορθά διατυπωμένη στάση. Είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας κάνοντας χρήση των κοινοβουλευτικών εργαλείων που είχαμε στη διάθεσή μας. Όμως -όπως είχε πει ο σημερινός πρωθυπουργός- από τη στιγμή που αυτό θα ψηφιζόταν, θα αποτελούσε μια δέσμευση του κράτους που θα ακολουθεί τις επόμενες κυβερνήσεις. Είναι μια διεθνής συνθήκη που έχει κυρωθεί, υπερισχύει από κάθε άλλη διάταξη και αυτό περιμένουμε να γίνεται σεβαστό και από την άλλη πλευρά».

Σχετικά με την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη για την απόσυρση του εμβολίου AstraZeneca, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Είναι λυπηρό ότι βλέπουμε τη ρητορική αυτή των θεωριών συνωμοσίας κατά της δημόσιας υγείας να επανέρχεται, θεωρώ μειοψηφικά, αλλά από έναν εν ενεργεία βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τη στιγμή που δεν αδειάζει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις αστήρικτες θεωρίες, σημαίνει ότι τις υιοθετεί. Το συγκεκριμένο εμβόλιο αποσύρθηκε γιατί δεν είναι επικαιροποιημένο και υπάρχουν άλλα που καλύπτουν τις προϋποθέσεις. Πρόκειται για παραποίηση της πραγματικότητας. Έχουμε καθήκον να απομονώσουμε τέτοιες πρακτικές, που παραπλανούν την κοινή γνώμη».

Για την υπόθεση Ασημακοπούλου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Η εκτίμηση είναι ότι επιβεβαιώνεται η θέση μας, η ΝΔ ελέγχθηκε πλήρως, έδωσε απαντήσεις, περιμένουμε τα πορίσματα, η ΝΔ δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την κυρία Κεραμέως. Αποδεικνύεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Της επιτέθηκαν γιατί είπε το αυτονόητο, μίλησε για "φερόμενη διάρρηξη". Το ΠΑΣΟΚ διολισθαίνει σε έναν επικίνδυνο δρόμο, αυτοαναιρείται, στηρίζεται σε αναληθή δημοσιεύματα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ το είχαμε συνηθίσει, από το ΠΑΣΟΚ περιμέναμε μια υπεύθυνη αντιπολίτευση. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση».

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος δηλητηριάζει την πολιτική ζωή;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εμφανίστηκε ως δήθεν ενάντιος στην πόλωση και τον διχασμό στην πολιτική ζωή, επιχειρώντας να καταλογίσει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «χυδαιότητα» και «τοξικότητα». Ποιος δηλητηριάζει την πολιτική ζωή μπορούν εύκολα οι πολίτες να αντιληφθούν, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Πολιτική χυδαιότητα είναι η συλλογική ενοχοποίηση, στην οποία επιμένει η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Βίκυ Φλέσσα, η οποία επαναλαμβάνει διαρκώς ότι στα Τέμπη «τα παιδιά τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί».

Πολιτική τοξικότητα είναι όταν ο Πρωθυπουργός αναφέρεται σε «εισαγόμενο αρχηγό» της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή όταν οι υπουργοί της ΝΔ χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάθε δικαστική απόφαση που προκαλεί κοινωνική δυσαρέσκεια, ανεξάρτητα από τα πραγματικά γεγονότα. Ή όταν κατηγορεί ανυπόστατα τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση βίας στις παρελάσεις την ώρα που ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε σε αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα από τα λεκτικά «πυροτεχνήματα» του κυβερνητικού εκπροσώπου που προδίδουν τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η ΝΔ, καλό θα ήταν ο ίδιος να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή εδώ και πέντε χρόνια τα τρία μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία. Να μας απαντήσει ακόμη εάν η κυβέρνηση συνεχίζει να «σέβεται και να τιμά» τη Συμφωνία των Πρεσπών και τι σκοπεύει να πράξει σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας υπό το εθνικιστικό VMRO (αδελφό κόμμα της ΝΔ στο ΕΛΚ) τολμήσει να αμφισβητήσει έμπρακτα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αντίστοιχα, την υποκρισία και τον καιροσκοπισμό που απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη, ας τα αναζητήσει στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί, η οποία αντιμετωπίζει την ελληνική εθνική μειονότητα ως εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη, ενώ ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Ελλάδα στην επέτειο προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη.

Όσο για τα γέλια του Πρωθυπουργού σχετικά με την κατάταξη της χώρας στον τομέα της ελευθερίας του Τύπου, θα του συστήναμε να απευθυνθεί στους δημοσιογράφους που παρακολουθούνταν από ΕΥΠ και Pretador και να τους ρωτήσει πόσο γελούν κι αυτοί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v