Κασσελάκης: Η ακρίβεια φτωχοποιεί με εκθετικό τρόπο

«Να υπενθυμίσω ότι ο πρωθυπουργός αποκαλούσε την ακρίβεια "εισαγόμενη". Να μειώσει στο 0% τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, να βάλει πλαφόν στο ρεύμα, αντί να αφήνει τα ολιγοπώλια, τέλος στην αισχροκέρδεια». Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μουφτή.

Κασσελάκης: Η ακρίβεια φτωχοποιεί με εκθετικό τρόπο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βρέθηκε στην Δημοτική Αγορά της πόλης και συνομίλησε με επαγγελματίες και καταναλωτές και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε στην Δημοτική Αγορά της Ξάνθης μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας και τον βουλευτή Επικρατείας κ. Αποστολάκη και αυτό το οποίο επικρατεί είναι για ακόμη μια φορά η απόδειξη ότι να νούμερα και οι δείκτες της Eurostat περί αγοραστικής δύναμης που μας τοποθετούν, μαζί με την Βουλγαρία, στον πάτο της Ευρώπης, όπως και η ακρίβεια, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα έχουν προκαλέσει την απόλυτη ησυχία εδώ μέσα στην αγορά.

Έχουν κλείσει πολλές θέσεις που ήταν παλιά ζωντανές επιχειρήσεις, καταστήματα, έμποροι και αυτή τη στιγμή οι συμπολίτες μας έχουν πάει στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και τις μεγάλες αλυσίδες για να παίρνουνε τα βασικά τους αγαθά. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ένας καταστηματάρχης μου είπε ότι εκεί που προμηθεύονταν ψάρι δύο φορές την εβδομάδα τώρα παίρνουν μία φορά στις δεκαπέντε ημέρες.

Αυτό και μόνο μας δείχνει το πόσο η ακρίβεια ταλανίζει τον ελληνικό λαό, και πόσο έξω από τα αστικά κέντρα όπως εδώ στην Θράκη, που είναι μια παραμελημένη περιοχή της χώρας μας, η ακρίβεια πραγματικά φτωχοποιεί τον κόσμο με εκθετικό τρόπο.

Άρα χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας. Να υπενθυμίσω βέβαια ότι ο πρωθυπουργός αποκαλούσε την ακρίβεια «εισαγόμενη» προεκλογικά και τώρα έρχεται και αποκαλεί την χώρα μας μπανανία και υπόσχεται ότι θα πολεμήσει την ακρίβεια και ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα τα οποία δεν έχουν εφαρμόσει ακόμα, και τα οποία βέβαια για κάποιο λόγο καθυστερούν – δεν καταλαβαίνω γιατί.

Αν θέλει πραγματικά να βοηθήσει τον κόσμο, να μειώσει στο 0% τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, να βάλει ένα πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να πληρώσει το ρεύμα του, αντί να αφήνει τα ολιγοπώλια και επιτέλους να μπει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι υπάρχουν ολιγοπώλια και στους μεσάζοντες στα τρόφιμα και στις τράπεζες, με το μεγάλο κόστος συναλλαγών, και φυσικά στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Προτάσεις υπάρχουν, η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη, είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και εάν θέλουν να λένε στον κόσμο ότι η ακρίβεια δεν υπάρχει ή ότι δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα, ας έρθουν κι εκείνοι εδώ στην Αγορά της Ξάνθης να δουν πώς έχει μαραζώσει».

Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει την περιοδεία του στην πόλη ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά του επόμενος σταθμός θα είναι η πόλη της Δράμας.

Συνάντηση με τον Μουφτή Ξάνθης, Νεζντέν Χεμσερή

Επίσης, επίσκεψη στην Μουφτεία Ξάνθης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ξάνθη.

Κατά τη συνάντησή του με τον Σοφολογιότατο Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης, κ. Νεζντέν Χεμσερή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ενημερώθηκε για το έργο της Μουφτείας Ξάνθης.

Από πλευράς του, ο κος Κασσελάκης χαρακτήρισε τη Θράκη ως θετικό παράδειγμα συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων και σημείωσε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ενίσχυση της ισονομίας και ισοπολιτείας και της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή, με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, όπως άλλωστε είχε πράξει και κατά την περίοδο διακυβερνήσεώς του το 2015-2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v