Τσίπρας-Ζάεφ: Οργανώνουν Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Ειρήνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Στις 17-18 Ιουνίου στην Αθήνα, επέτειο της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στόχος η ετήσια διοργάνωση και η απονομή “Βραβείου των Πρεσπών”. Φέτος θα απονεμηθεί στον Μάθιου Νίμιτς.

Τσίπρας-Ζάεφ: Οργανώνουν Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Ειρήνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Διεθνή Διάσκεψη συνδιοργανώνουν στην Αθήνα το “Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα” και το “Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ” με θέμα “Ειρήνη και Βιώσιμη Ανάπτυξη”.

Η Διάσκεψη θα γίνει στις 17-18 Ιουνίου, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων (16/6/18) από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών και θα περιλαμβάνει οκτώ πάνελ συζήτησης.

Ειδικότερα, δύο θεματικές για τα Βαλκάνια, δύο για τις περιφερειακές εξελίξεις και τον ρόλο των διεθνών οργανισμών για την προώθηση της ειρήνης, μία θεματικήγια την κλιματική κρίση και την πράσινη ατζέντα, μία για τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και ελληνική οικονομία και δύο θα αφορούν το μέλλον της Ευρώπης και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς.

Θα συμμετάσχουν προσωπικότητες από τον διεθνή, τον ευρωπαϊκό, τον Βαλκανικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή, πρώην Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Ευρωπαίοι Επίτροποι, ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επιστήμονες, Διευθυντές Ινστιτούτων κ.α.

Φιλοδοξία των δυο συνδιοργανωτών είναι η «Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» να λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση, κάθε Ιούνιο, στην επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης των Πρεσπών και να αποτελεί μια σταθερή πρωτοβουλία για τη διαρκή υποστήριξη και την εφαρμογή της Συνθήκης.

Στόχος είναι να δίνεται ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης απέναντι στον εθνικισμό που τόσο επικίνδυνος έχει αποδειχτεί στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα απονέμεται κάθε χρόνο ένα βραβείο Ειρήνης, το «Βραβείο των Πρεσπών», σε μια προσωπικότητα για τη προσφορά της στην Ειρήνη.

Το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί φέτος στον Ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ Matthew Nimetz, για την πολύχρονη προσφορά του στην ειρήνη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v