Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα Αριστερά: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης

Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος η ΝΔ με το VMRO, το προσεχώς κυβερνών εθνικιστικό κόμμα της Βόρειας Μακεδονίας, υποστηρίζει η Νέα Αριστερά. «Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τη διεθνή θέση της χώρας».

Νέα Αριστερά: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται παράγοντας αποσταθεροποίησης των σχέσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, αλλά και της περιοχής των Βαλκανίων, σε μια κρίσιμη ιστορική καμπή», υποστηρίζει η Νέα Αριστερά.

Αναφέρει ειδικότερα ότι, «λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του ότι δεν προτίθεται να κυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας των δύο χωρών, ο νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χριστιάν Μιτσκόσκι δήλωσε ότι θα αναφέρεται σε "Μακεδονία" σκέτο». Επιπλέον αναφέρει ότι «την ίδια στιγμή όλο και περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης της Ν.Δ. επαναφέρουν τη ρητορική της περιόδου που φορούσαν περικεφαλαίες στα συλλαλητήρια, στο πλευρό κάθε λογής ακροδεξιών», «στρατηγική πανομοιότυπη με αυτή των εθνικιστών του VMRO στη Βόρεια Μακεδονία». «Πρόκειται εξάλλου για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», σχολιάζει.

Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, «η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη γυρίζει τις σχέσεις της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας στις αρχές της δεκαετίας του '90 και έχει μόνο στόχο την ικανοποίηση του εσωτερικού του ακροατηρίου αδιαφορώντας για τη διεθνή θέση της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v