ΠΑΣΟΚ: Ομηροι οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ

«Η δεξαμενή έχει πλέον μετατραπεί σε λιμνάζουσα δεξαμενή αιχμαλώτων, μιας και οι επιτυχόντες αδυνατούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους», αναφέρει ανακοίνωση-καταγγελία του κόμματος.

ΠΑΣΟΚ: Ομηροι οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους για την ανικανότητα της κυβέρνησης να οργανώσει το κράτος και να εφαρμόσει μια συνεκτική πολιτική προσλήψεων: 15 μήνες μετά την επιτυχία τους στον γραπτό διαγωνισμό, έχει δρομολογηθεί η πρόσληψη μόλις 51 επιτυχόντων από τους 14.837! Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε από την πρώτη στιγμή επισημάνει τα προβλήματα που θα ανέκυπταν με την απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγει τον γραπτό διαγωνισμό σε δύο φάσεις: Κατά την πρώτη θα σχηματίζονταν μια δεξαμενή επιτυχόντων, οι οποίοι, εν συνεχεία, θα διορίζονταν, βάσει νέων προκηρύξεων, σε συγκεκριμένες θέσεις».

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση-καταγγελία των Παν. Δουδωνή, Βουλευτή Επικρατείας & υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Δημόσιας Διοίκησης και Έφης Στεφοπούλου, Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αναλυτικά:

«Η δεξαμενή έχει πλέον μετατραπεί σε λιμνάζουσα δεξαμενή αιχμαλώτων, μιας και οι επιτυχόντες αδυνατούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους: Δεν μπορούν να αναζητήσουν δουλειά, αν θέλουν να είναι έντιμοι απέναντι στους εργοδότες τους και να τους ενημερώσουν ότι επίκειται ο διορισμός τους στο Δημόσιο, ο οποίος, όμως, είναι άγνωστο πότε θα γίνει.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία:

  • Αδυνατεί να ετοιμάσει ένα σχέδιο συναρμογής του προγραμματισμού προσλήψεων στο Δημόσιο με τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού, και
  • Χρησιμοποιεί το ΑΣΕΠ ως φύλλο αξιοκρατικής συκής και το έχει φορτώσει με πλήθος λειτουργιών και καθηκόντων, χωρίς ταυτόχρονα να το ενισχύει επιχειρησιακά και οργανωτικά.

Καλούμε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα τον προγραμματισμό προσλήψεων και να σεβαστεί τους επιτυχόντες στον γραπτό διαγωνισμό, μεριμνώντας για τον άμεσο διορισμό τους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v