Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Καπνισάκης προς Σπ. Καρανικόλα: Ανακαλέστε ή πάμε στη Δικαιοσύνη

Τι απαντά ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο στέλεχος της ΝΔ για τη νομική διαμάχη του Στ.Κασσελάκη με εταιρείες στην Αμερική

Μ. Καπνισάκης προς Σπ. Καρανικόλα: Ανακαλέστε ή πάμε στη Δικαιοσύνη

Να ανακαλέσει ή να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη μετά από προσφυγή του Στέφανου Κασσελάκη, καλείται το στέλεχος της ΝΔ (σ.σ. πρώην του ΠΑΣΟΚ) Σπύρος Καρανικόλας.

Κι αυτό διότι σε ανάρτηση του στα social media υποστηρίζει ότι “το δικαστήριο των Η.Π.Α απέρριψε την αγωγή του κ.Κασσελάκη κατά της Tiptree Inc., σύμφωνα με την οποία διεκδικούσε αποζημίωση συνολικού ύψους 7,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ”, για να καταλήξει: “Άλλο ένα αναπάντητο ερώτημα για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το νεφελώδες οικονομικό παρελθόν του”.

Την απάντηση - και προειδοποίηση στον κ.Καρανικόλα δίνει ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κασσελάκη (και δικηγόρος) Μανώλης Καπνισάκης, τονίζοντας:

“Ο κ. Καρανικόλας έσπευσε να υιοθετήσει όσα δήθεν «ανακάλυψαν» τα τρολς του διαδικτύου σχετικά με τη νομική διαμάχη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη και των εταιρειών Tiptree Inc, Tiptree Marine Florida κ.α.

Ο κ. Καρανικόλας, ως νομικός και δη με δεκαετή θητεία «σε αρκετές επιτροπές αξιολόγησης της Ελληνικής Νομοθεσίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» όπως ο ίδιος αναγράφει στο «άριστο» βιογραφικό του, θα έπρεπε να γνωρίζει πως για να εκφέρει κάποιος «κρίση», δεν αρκεί να διαβάσει μια μόνο σελίδα δικογραφίας που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο από έναν άγνωστο σε αυτόν (;) χρήστη.

Επειδή όμως φαίνεται πως «αγωνιά» για την εξέλιξη της εν λόγω δικαστικής υπόθεσης, τον ενημερώνουμε (καθώς και το κόμμα της ΝΔ) ότι το συγκεκριμένο έγγραφο επ' ουδενί συνιστά απόρριψη της αγωγής που κατέθεσε ο κ. Κασσελάκης εναντίον των ως άνω εταιρειών.

Αν το διάβαζε προσεκτικά, κι αν υποθέσουμε πως έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί τι ακριβώς διαβάζει, θα διαπίστωνε ευχερώς ότι εν προκειμένω παραπέμπεται η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται δηλαδή για (προδικαστική) απόφαση σχετικά με την αρμοδιότητα των Δικαστηρίων (jurisdiction βλ. Συνημ.1).

Προς πλήρη ενημέρωση, διευκρινίζεται ότι αμέσως μετά την έκδοση της άνω απόφασης (και συγκεκριμένα στις 3/7/2024, βλ. Συνημ. 2) η αγωγή επανακατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο όπου και πλέον εκκρεμεί η εκδίκασή της επί της ουσίας”.

Ο κ. Καπνισάκης καλεί το στέλεχος της ΝΔ “να ανακαλέσει άμεσα και να ζητήσει συγγνώμη για τη σημερινή αναληθή ανάρτησή του”, προεδιποιώντας ότι "σε διαφορετική περίπτωση, είναι σαφές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία που προβλέπεται σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης”.

Για τα παραπάνω, παραθέτει τα στοιχεία:

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v