Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση απώλεσε 1,5 δισ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου

«Άριστοι για τους "φίλους" τους, εκποιώντας την περιουσία του ελληνικού λαού», σχολιάζει αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις του τελευταίου χρόνου.

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση απώλεσε 1,5 δισ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου

«Στο σύνολο, ο κ. Χατζηδάκης και η κυβερνητική ομάδα του κ. Μητσοτάκη έχουν απολέσει 1,567 δισ. σε έναν χρόνο, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις «απώλειες του Δημοσίου από την εκποίηση μετοχών σε 8 εταιρείες».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «ο κ. Χατζηδάκης ανέλαβε υπουργός Εθνικής Οικονομίας στα μέσα του 2023, βρίσκοντας σωρευτικές ζημιές 37 δισ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Από τότε πρόλαβε και εκποίησε εργολαβικά τη συμμετοχή του Δημοσίου σε 7 εταιρείες (Εθνική Τράπεζα 22%, ΕΛΠΕ 4%, Eurobank 1,4%, Aegean 11,5%, Alpha Βank 9%, Πειραιώς 27% και Ελ. Βενιζέλος 30% των μετοχών)».

«Όλα αυτά μέσα σε 6 μήνες», συνεχίζει, προσθέτοντας ότι «αν υπολογίσουμε τις διαφορές μεταξύ των τιμών των μετοχών που πούλησε και των σημερινών, η απώλεια για τον Έλληνα φορολογούμενο είναι 514 εκατ. ευρώ» και πως «αν υπολογίσουμε τα μερίσματα που χάθηκαν για το Δημόσιο -μόνο για φέτος-, αυτά είναι 157 εκατ. ευρώ! (αναλογιστείτε τι οφέλη θα είχε το Δημόσιο την επόμενη 10ετία!)».

Ο κ. Κασσελάκης σημειώνει ότι «δεν ξεχνάμε βεβαίως και τις απώλειες της ΔΕΗ -που είχε ακολουθήσει ακριβώς και πάλι την ίδια διαδικασία ο "συνήθης ύποπτος" των ιδιωτικοποιήσεων εις βάρος του Δημοσίου κ. Χατζηδάκης -απώλεια του 17% από το 2021- αυτές είναι 895 εκατ. ευρώ (865 εκατ. από διαφορά αξίας μετοχών και 30 εκατ. από μερίσματα)».

Κατόπιν αυτών τονίζει ότι «στο σύνολο, ο κ. Χατζηδάκης και η κυβερνητική ομάδα του κ. Μητσοτάκη έχουν απολέσει 1,567 δισ. σε έναν χρόνο, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου», για να σχολιάσει: «Άριστοι για τους "φίλους" τους, εκποιώντας την περιουσία του ελληνικού λαού». Σχολιάζει επίσης ότι «φυσικά με τη ΝΔ στην κυβέρνηση, ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών δεν πρόκειται να αλλάξει παρά την κοινωνική απαίτηση, τόσο για τα Τέμπη όσο και για τέτοιες ζημιογόνες αποφάσεις».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η ΝΔ απάντησε στην αξιωματική αντιπολίτευση μέσω κύκλων ότι «η κυβέρνηση υπηρετεί σταθερά το δημόσιο συμφέρον και η πολιτική της αυτή θα καταγραφεί και στο συγκεκριμένο ζήτημα». «Οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι», τονίζει ο κ. Κασσελάκης, «η σιγή πολλών μέσων και πολιτικών είναι εκκωφαντική». «Οι πολίτες δικαιούνται να ξέρουν την αλήθεια», σημειώνει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v