Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαρινάκης: Τα κόμματα του ξυλολίου παίζουν ξανά τα ρέστα τους για να διχάσουν την κοινωνία

«Δεν θα επιτρέψουμε θεσμικά έναν δεύτερο γύρο της χυδαίας εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών… Δεν θα διανοηθούμε να εντάξουμε στην Κ.Ο. μας κάποιον βουλευτή προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες».

Μαρινάκης: Τα κόμματα του ξυλολίου παίζουν ξανά τα ρέστα τους για να διχάσουν την κοινωνία

Σχετικά με τη συνέχιση της απεργίας πείνας του Πάνου Ρούτσι ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Από την πρώτη μέρα σταθήκαμε δίπλα του σε ανθρώπινο επίπεδο. Βιάστηκαν κάποια στελέχη της αντιπολίτευσης να πουν ότι αργήσαμε. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη στέκεται στο πλευρό ενός πατέρα που προβάλλει τα επιχειρήματά του για τον θάνατο του παιδιού του. Όλοι ζητάμε δικαιοσύνη, αλλά σε μια δημοκρατία η δικαιοσύνη αποδίδεται από τους δικαστές. Δεν θα επιτρέψουμε θεσμικά έναν δεύτερο γύρο της χυδαίας εργαλειοποίησης που προσπάθησαν τα κόμματα στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων.

Είναι ξεκάθαρο τι προσπαθούν να κάνουν τα κόμματα του ξυλολίου, βρήκαν ευκαιρία πάνω σε αυτό τον άνθρωπο και παίζουν ξανά τα ρέστα τους για να διχάσουν την κοινωνία. Συγκεκριμένα κόμματα και κάποιοι από τους επικεφαλής τους που χρησιμοποιούν τη νομική τους ιδιότητα, προσπαθούν να παίξουν καθυστερήσεις, ώστε να μην ξεκινήσει η δίκη. Θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μπανανία, αλλά δεν θα την κάνουν. Η χώρα μας έχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη, οφείλουμε να σεβαστούμε τις αποφάσεις της. Οποιοδήποτε αίτημα μπορεί να προβληθεί μετά την έναρξη της δίκης, το είπε και η ηγεσία της δικαιοσύνης», τόνισε.

Ο κ. Μαρινάκης διεμήνυσε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ότι «δεν θα διανοηθούμε να εντάξουμε στην Κ.Ο. μας κάποιον βουλευτή προερχόμενο από τους Σπαρτιάτες. Δεν έχω εικόνα προσέγγισης με τη ΝΔ κάποιου πρώην βουλευτή της Νίκης».

Για τυχόν επιστροφή του Δημήτρη Κυριαζίδη, είπε: «Θα ρωτήσω, δεν έχω πληροφορία επανένταξης. Έχει αναλάβει το κόστος όσων είπε, έχει ζητήσει συγγνώμη».

Σχετικά με τη φωτογραφία του ζεύγους Μητσοτάκη με το ζεύγος Τραμπ από τον Λευκό Οίκο και τους ισχυρισμούς κάποιων ότι είναι ψεύτικη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Αστειότητα. Ζούμε στην εποχή της απόλυτης παραπλάνησης. Έχω εδώ την ηλεκτρονική αλληλογραφία με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου, όπου μας επισυνάπτουν τη σχετική φωτογραφία από τον Λευκό Οίκο. Ο πολιτικός αρχηγός και η εφημερίδα που το υποστηρίζουν είτε να ζητήσουν συγγνώμη είτε να κατηγορήσουν συνεργάτες του προέδρου των ΗΠΑ ότι έκαναν μοντάζ σε μια φωτογραφία. Είναι χυδαία ψέματα».

Για άρθρο του Χρύσανθου Λαζαρίδη, συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, στα ΝΕΑ, που καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι έχει αποτύχει, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Δημοκρατικά έχει το δικαίωμα ο κάθε πολίτης να λέει την άποψή του. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον έκριναν οι πολίτες το 2023, επιλέγουμε να πολιτευόμαστε με απτά αποτελέσματα και όχι με ψευτοπατριωτικές κορώνες που χρησιμοποιούν τα κόμματα στα δεξιά μας».

Για την εμπλοκή του Γιώργου Κατσαούνου στο θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ύστερα από δημοσίευμα, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Μακάρι να βρίσκονταν και στο Μαξίμου και ευρύτερα στην πολιτική άνθρωποι σαν τον Γιώργο Κατσαούνο. Αποτελεί υπόδειγμα ήθους και ακεραιότητας, έχει προσφύγει στις αρχές πολύ πριν επικοινωνήσει. Η σχετική υπηρεσία που προϋπήρχε, δέχεται καταγγελίες και παράπονα πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο