«Συνεχίζω απερίσπαστος το έργο μου στην ευρωβουλή», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Νικόλας Φαραντούρης, μετά τη διαγραφή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσει την έδρα του, επισημαίνει ότι «λογοδοτώ στους χιλιάδες συμπολίτες μας, που με τίμησαν με τη ψήφο τους και με έστειλαν να υπηρετήσω τα συμφέροντα της πατρίδας και του λαού. Σ' αυτούς και μόνο λογοδοτώ. Η έδρα μου ανήκει σε αυτούς».
«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνθηκε από τα μαζικά κινήματα και δαιμονοποιεί οτιδήποτε συνιστά μαζική κινητοποίηση των πολιτών. Εγώ θα συνεχίσω. Για δικαιοσύνη, διαφάνεια και ισονομία», καταλήγει ο ευρωβουλευτής.
Κουμουνδούρου για “κρυφά χαρτιά”
Απαντώντας στον κ. Φαραντούρη, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν:
“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι ψηφοφόροι του έχουν ανάγκη και απαίτηση για ευρωβουλευτές που θα τους εκπροσωπούν χωρίς προϋποθέσεις και κρυφά χαρτιά. Που θα δουλεύουν με συνέπεια και συντροφικότητα, βελτιώνοντας τη δράση μας και την επιρροή μας, και δεν θα εκμεταλλεύονται την ψήφο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να ανοίξουν την πόρτα για άλλα κόμματα”.
Η ανακοίνωση της διαγραφής
Εκτός ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε νωρίτερα ο Νικόλας Φαραντούρης με απόφαση του προέδρου του κόμματος Σωκράτη Φάμελλου.
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο ευρωβουλευτής οφείλει να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε, από τη στιγμή που δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ευρωκοινοβούλιο».
Η απόφαση ελήφθη πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των σχετικών (σημερινών) προειδοποιήσεων, καθώς ο κ. Φαραντούρης, με τις νέες δηλώσεις του, άφησε εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τη Μαρία Καρυστιανού στο νέο κόμμα.
Κατά τις πληροφορίες, μετά τη χθεσινοβραδινή επικοινωνία του Σωκράτη Φάμελλου με τον ευρωβουλευτή και τις διαβεβαιώσεις του ότι «είναι ΣΥΡΙΖΑ και θα το ξεκαθαρίσει άμεσα», εκτιμήθηκε ότι με τις σημερινές δηλώσεις του κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση.
«Αν αποφασίσω να πορευτώ άλλο δρόμο και να κάνω άλλη επιλογή θα ενημερώσω αρμοδίως τον ελληνικό λαό αναλαμβάνοντας την ευθύνη μου, χωρίς κύκλους, χωρίς διαρροές και χωρίς αντιπροσώπους», είπε (στο parapolitika 90,1).
Πρόσθεσε μάλιστα: «Σας θυμίζω ότι η θητεία μου είναι μέχρι το 2029 και παραμένω προσηλωμένος στα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Αν αλλάξει κάτι, θα σας ενημερώσω, τίποτα δεν είναι γραμμένο στις πλάκες του Μωυσή».
Πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μένει με δύο ευρωβουλευτές, τον Κώστα Αρβανίτη και την Έλενα Κουντουρά καθώς προ ολίγων εβδομάδων τέθηκε εκτός κόμματος και ο Νίκος Παππάς.