Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Στο 3,25% κόβει τα επιτόκια της ευρωζώνης

Μείωση του βασικού επιτοκίου παρέμβασης κατά 50 μονάδες βάσης, στο 3,25%, ανακοίνωσε η ΕΚΤ, η οποία ήταν εντός των προβλέψεων της αγοράς. Η ΕΚΤ ακολούθησε την BoE, η οποία μείωσε τα επιτόκια κατά 150 μονάδες.

ΕΚΤ: Στο 3,25% κόβει τα επιτόκια της ευρωζώνης
Μείωση του βασικού επιτοκίου παρέμβασης κατά 50 μονάδες βάσης, στο 3,25%, ανακοίνωσε η ΕΚΤ, η οποία ήταν εντός των προβλέψεων της αγοράς. Η ΕΚΤ ακολούθησε την BoE, η οποία μείωσε τα επιτόκια κατά 150 μονάδες.

Ενώ η ΕΚΤ κινήθηκε εντός των "ορίων" που είχαν θέσει οι αγορές, η Τράπεζα της Αγγλίας εξέπληξε τους πάντες με τη μείωση κατά 150 μονάδες, κίνηση η οποία σαφώς υπογραμμίζει την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η βρετανική οικονομία.

Ο πληθωρισμός μπορεί να παραμένει σκληρός τόσο στην ευρωζώνη όσο και στη Βρετανία, όμως η σοβούσα και συνεχώς κλιμακούμενη πιστωτική κρίση δένει τα χέρια των επικεφαλής κεντρικών τραπεζών και τους αναγκάζει να προχωρήσουν σε επιθετικές μειώσεις προκειμένου να υπάρξει αναζωογόνηση τόσο στη διατραπεζική αγορά όσο και αυτής που αφορά στην παροχή καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων.

Σαφώς το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου την οποία θα δώσει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, κ. Jean-Claude Trichet στις 15:30 ώρα Ελλάδος, κατά την οποία όλοι ευελπιστούν ότι θα δώσει το στίγμα της μελλοντικής πολιτικής της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v