Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mobius: Νέα bull market στις αναδυόμενες το 2009

Οι μετοχές στις αναδυόμενες αγορές είναι κοντά στα χαμηλά τους και μια νέα "αγορά ταύρων" θα ξεκινήσει το 2009 καθώς οι μειώσεις επιτοκίων ενισχύουν την ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες αγορές, τόνισε ο Mark Mobius.

Mobius: Νέα bull market στις αναδυόμενες το 2009
Οι μετοχές στις αναδυόμενες αγορές είναι κοντά στα χαμηλά τους και μια νέα "αγορά ταύρων" θα ξεκινήσει το 2009 καθώς οι μειώσεις επιτοκίων ενισχύουν την ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες αγορές, τόνισε ο Mark Mobius στο Bloomberg.  

Ο γνωστός γκουρού των αναδυόμενων αγορών, που ελέγχει κεφάλαια ύψους 26 δισ. ευρώ ως  επικεφαλής της Templeton Asset Management, τόνισε: "Βλέπουμε τις αγορές στα χαμηλά τους. Ειλικρινά, πιστεύω ότι από το 2009 θα ξεκινήσει η επόμενη αγορά ταύρων. Όλα αυτά τα κεφάλαια που εισρέουν στο σύστημα, θα πρέπει να βρουν ένα σπίτι". 

Ο κ. Mobius επεσήμανε ότι αγοράζει "εξαιρετικές ευκαιρίες σε όλες τις αγορές", προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της Templeton είναι τοποθετημένα στις ασιατικές αγορές.  

Σύμφωνα με τον κ. Mobius, η αντιστροφή της τάσης θα καταγραφεί πρώτα στις αναδυόμενες αγορές, καθώς είναι οι φθηνότερες. "Για αυτό, θα είναι οι πρώτες που θα προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον".  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v