ΗΠΑ: Νέο πρόγραμμα TALF για δάνεια 1 τρισ. δολ.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης ενός νέου δανειστικού προγράμματος της Fed και του υπουργείου Οικονομικών, που θα δημιουργήσει δάνεια ύψους έως 1 τρισ. δολ. για μικρές επιχειρήσεις και καταναλωτές.

ΗΠΑ: Νέο πρόγραμμα TALF για δάνεια 1 τρισ. δολ.
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ημερομηνία έναρξης ενός νέου δανειστικού προγράμματος της Federal Reserve και του υπουργείου Οικονομικών, που θα δημιουργήσει δάνεια ύψους έως 1 τρισ. δολαρίων για τις μικρές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Το πρόγραμμα Term Asset-Backed Securities Loan Facility ή TALF, θα διαθέσει τα πρώτα δάνεια στις 25 Μαρτίου, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.

Η Fed Νέας Υόρκης θα δανείσει έως 200 δισ. δολ. σε ιδιοκτήτες χρεογράφων όπως καταναλωτικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων, φοιτητικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες ή δάνεια μικρών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να παρακάμψει τα πιστωτικά κανάλια που είναι σήμερα μπλοκαρισμένα, με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας. Οι μηνιαίες χρηματοδοτήσεις θα διατηρηθούν έως τα τέλη του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v