Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: "ΟΚ" για επαναγορά μετοχών σε 10 τράπεζες

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πρόκειται, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, να ανακοινώσει σήμερα ότι θα επιτρέψει σε 10 τράπεζες να επαναγοράσουν μετοχές που σήμερα κατέχει το κράτος.

ΗΠΑ: ΟΚ για επαναγορά μετοχών σε 10 τράπεζες
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πρόκειται, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, να ανακοινώσει σήμερα ότι θα επιτρέψει σε 10 τράπεζες να επαναγοράσουν μετοχές που σήμερα κατέχει το κράτος, σε μια ένδειξη ότι υπάρχει εμπιστοσύνη πως αρκετές από τις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν άλλη διάσωση με χρήματα των φορολογουμένων.

Η JP Morgan Chase περιλαμβάνεται σε όσες τράπεζες έχουν πάρει το "ΟΚ" για επιστροφή των χρημάτων από το ταμείο Troubled Asset Relief Program, όπως και η Goldman Sachs, η American Express και η State Street.

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) χθες ενέκρινε τα σχέδια συγκέντρωσης κεφαλαίων 10 τραπεζών που κρίθηκαν ότι έχουν ελλείμματα από τα stress tests στους 19 σημαντικότερους αμερικανικούς οίκους.

Σε αυτόν τον κατάλογο περιλαμβάνονται η Citigroup και η Bank of America, εταιρίες που έλαβαν κυβερνητικά κεφάλαια διάσωσης πάνω από μία φορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v