Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dubai World: Ξεκινά διαπραγματεύσεις με πιστωτές

Την έναρξη διαπραγματεύσεων για το χρέος ύψους 26 δισ. δολαρίων με τους πιστωτές ξεκίνησε η Dubai World, στις οποίες περιλαμβάνονται υποχρεώσεις των Nakheel World και Limitless World.

Dubai World: Ξεκινά διαπραγματεύσεις με πιστωτές
Την έναρξη διαπραγματεύσεων για το χρέος ύψους 26 δισ. δολαρίων με τους πιστωτές ξεκίνησε η Dubai World, στις οποίες περιλαμβάνονται υποχρεώσεις των Nakheel World και Limitless World.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, τα χρέη των θυγατρικών Holding, Istithmar World και Ports & Free Zone World δεν περιλαμβάνονται στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές καθώς οι εν λόγω μονάδες «βρίσκονται σε καλή οικονομική κατάσταση».

Η ανακοίνωση, όμως, από την Dubai World δεν ήταν αρκετή ώστε να καθησυχάσει τους επενδυτές στα χρηματιστήρια Ντουμπάι και Αμπού Ντάμπι, τα οποία κινούνται σήμερα ισχυρά πτωτικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Η αγορά του Ντουμπάι υποχωρεί κατά 5,9%, ενώ αυτή του Αμπού Ντάμπι κατά 5,8%.

Υπενθυμίζεται ότι -βάσει εκτίμησης της JP Morgan- οι τράπεζες που έχουν παράσχει τα περισσότερα δάνεια προς την Dubai World (είτε με άμεσο δανεισμό είτε μέσω αγοράς ομολόγων του ομίλου) είναι οι βρετανικές Royal Bank of Scotland Group Plc και HSBC Holdings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v