Γερμανικό "ναι" υπό όρους για επιμήκυνση

Η Γερμανία είναι πρόθυμη να συζητήσει την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους των 110 δισ. ως μέρος μιας συνολικής μόνιμης λύσης για την αντιμετώπιση του χρέους των κρατών της ευρωζώνης, δήλωσε ο W. Schauble.

Γερμανικό ναι υπό όρους για επιμήκυνση
Η Γερμανία είναι πρόθυμη να συζητήσει την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους των 110 δισ. ως μέρος μιας συνολικής μόνιμης λύσης για την αντιμετώπιση του χρέους των κρατών της ευρωζώνης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, κ. W. Schauble.

Eιδικότερα, σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος για την ευρωπαϊκή συμφωνία δημιουργίας μόνιμου μηχανισμού διάσωσης είναι ο Μάρτιος.

Ο κ. Wolfgang Schauble
δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για συζητήσεις περί του μεγέθους του μόνιμου μηχανισμού διασώσεων, τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψουν σαφή αποτελέσματα προς αυτήν την κατεύθυνση από τη συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γερμανός υπουργός προχώρησε στις παραπάνω δηλώσεις κατόπιν ποικίλων φημών σχετικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναχαιτίσει την επέκταση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Υπογράμμισε ότι δεν έχει ακόμη συζητηθεί ο όγκος κεφαλαίων του μόνιμου μηχανισμού και τόνισε πως οι συζητήσεις για αύξηση των κεφαλαίων του τρέχοντος, πρόσκαιρου μηχανισμού είναι άκαιρες.

«Αν συζητάμε τώρα, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε το 10% του κεφαλαίου… τότε θα είναι σαν να δεχόμαστε ότι θα χρησιμοποιηθεί όλο», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v