Κατεβάζει ταχύτητα η οικονομία της ευρωζώνης.

Χειρότερα των προβλέψεων είναι τα στοιχεία για τον δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ που μειώθηκε στο 49,2 τον Σεπτέμβριο. Στο χειρότερο επίπεδο διετίας τα στοιχεία για τον κλάδο υπηρεσιών. Κατεβάζει ταχύτητα και η μεταποίηση.

Κατεβάζει ταχύτητα η οικονομία της ευρωζώνης.
Χειρότερα των προβλέψεων είναι τα στοιχεία για τον δείκτη δραστηριοτήτων ΡΜΙ ο οποίος δείχνει συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του ιδιωτικού κλάδου της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ο συνολικός ΡΜΙ υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στο 49,2 από 50,7 τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές – βάσει δημοσκόπησης του Reuters - περίμεναν σαφώς μικρότερη υποχώρηση στο 50. Επισημαίνεται ότι ένδειξη κάτω από 50 αντιστοιχεί σε συρρίκνωση δραστηριοτήτων.

Αρνητική έκπληξη αποτελούν οι ενδείξεις για τον κλάδο υπηρεσιών. Οι δραστηριότητες στον κλάδο υπηρεσιών συρρικνώθηκαν για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια στο 49,51 από 51,1 τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές περίμεναν σαφώς μικρότερη υποχώρηση στο 51. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την χαμηλότερη ένδειξη του ΡΜΙ υπηρεσιών από τον Ιούλιο του 2009.

Για τον μεταποιητικό κλάδο είναι ο δεύτερος μήνας που ο δείκτης ΡΜΙ βρίσκεται κάτω από το 50. Συγκεκριμένα, τον Σεπτέμβριο υποχώρησε στο 48,4 από 49 τον προηγούμενο μήνα και ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη υποχώρηση στο 49,5.

Μείωση των βιομηχανικών παραγγελιών στην ευρωζώνη κατά 2,1% ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία για τον Ιούλιο. Τα στοιχεία είναι σαφώς δυσμενέστερα των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές – βάσει δημοσκόπησης του Reuters - προέβλεπαν μείωση κατά 1,1%.

Οι αναλυτές της Markit επισημαίνουν ότι τα στοιχεία υποδεικνύουν στασιμότητα για την οικονομία της ευρωζώνης κατά το τρέχον τρίμηνο.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v