Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λύση "bad bank" αναζητά η Ισπανία

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι μελετά τη λύση σύστασης μίας bad bank, αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg. Πηγή του αναφέρει πως η Μαδρίτη ίσως χρειαστεί βοήθεια 100 δισ. από το EFSF ή το ΔΝΤ.

Λύση bad bank αναζητά η Ισπανία
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για την δημιουργία μίας «bad bank» όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ. Ραχόι, λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε την εξουσία και μετά την κρατικοποίηση της Banco de Valencia, έχει στα χέρα του τουλάχιστον δύο εκθέσεις από ακαδημαϊκούς για τον τρόπο δημιουργίας μίας bad bank.

Και οι δύο προτάσεις αποτυπώνουν μηχανισμούς με τους οποίους θα συσταθεί μία "υπηρεσία" που θα έχει κρατική στήριξη και θα αγοράσει τις προβληματικές τοποθετήσεις τραπεζών με σημαντικό discount.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο, σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει στα χέρια του ο κ. Ραχόι, η Ισπανία θα χρειαστεί έξωθεν χρηματοδότηση της τάξεως των 100 δισ. ευρώ για να απορροφήσει το κόστος της μεταφοράς των συγκεκριμένων τίτλων στην «bad bank».  Τα κεφάλαια αυτά «θα μπορούσαν να ζητηθούν είτε από το EFSF ή ακόμη και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στις συζητήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v